La vie en Rose

.
Vi köpte vårt franska hus möblerat, vilket innebar en hel del skräp, men också en och annan riktig pärla. Bland annat i det sovrum som troligtvis är bevarat i originalskick. Detta sovrum tänker vi behålla som det är. Rakt av. Det enda som behöver göras är att laga lite i taket och limma en skåpdörr som släppt gångjärnet.

Detta rum som är så överväldigande att jag inte riktigt vet om det är roligt, hiskeligt eller vackert. Hursom tycker jag väldigt mycket om det.

Vi har namngivit våra tre sovrum. Dels för att slippa säga "rummet med balkongen åt gatan - du vet..." eller "rummet med balkongen åt gården - där vi sover..." eller "det BLOMMIGA rummet".

Det BLOMMIGA rummet har fått heta La vie en Rose, av tämligen naturliga skäl. Det. Är. Rosa. Till och med taket är rosa.

Kom med in och titta på vårt sovrum La vie en Rose! Vanligtvis kallat Rose.











Även gardinerna på övervåningen fanns i huset. Jag har tvättat och lagat och hängt upp igen.
.
.

Kommentarer

  1. Läckert!
    Jag blir lätt nostalgisk.
    Margaretha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det väldigt lätt att bli. :)

      Radera
  2. Åh det är jättefint, Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Speciellt kvinnor blir väldigt förtjusta i det här rummet. Det ÄR någonting med blommiga tapeter.

      Radera
  3. Men herregud! Ni bor ju i ett franskt 1800-tal! Inte för oss men fullkomligt underbart och väldigt vackert. Spökar det inte?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Huset är byggt vid förra sekelskiftet, och det har varit mycket som måste fixas och renoveras. Men huset tycker om att vi bryr oss och har tagit emot oss med öppna armar.

      Radera
  4. Ja, det ÄR något med blommiga tapeter. *Suckar hänfört*

    SvaraRadera
  5. Hej! Vilket fantastiskt hus!
    Snubblade in här p.g.a det vackra räcket (första bilden i detta inägg om "La Vie En Rose")
    Jag undrar om du har någon bild där hela räcket syns, alltså även översta delen av det? Vore i så fall oändligt tacksam om jag kunde få se!
    Tack på förhand
    Kerstin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kerstin och kul att du hittade hit! Tyvärr hittar jag ingen bild på hela räcket på en gång, men du kan se några andra delar av det i det här inlägget: http://mirasmirakel.blogspot.com/2016/08/nu-borjar-det-mitt-franska-liv.html

      Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg