Le Petit Prince

.
Sovrum nr 2 i vårt franska hus har vi kallat för Le Petit Prince efter Antoine de Saint-Exupérys bok med samma namn. En bok som betytt mycket i Hussens familj.

Möblerna stod i huset när vi köpte det och passar i den lite mer lugna, sobra stil vi vill ha i det här rummet. Vägfärgen är idag solgul, men ska målas om till en mindre kulörstark färg, gärna åt det milda, varma hållet.

Övriga färger ska vara brunt som mahognyn i möblerna, varmt rött som golvet och blått.

Utanför de franska fönstren finns en balkong med ljuvliga gjutjärnsräcken och nedanför går gatan och bortanför den järnvägen.

Välkommen in och hälsa på hos Le Petit Prince.Kanske någonting i den här stilen på väggarna. Ovanför sängen vill vi ha en affisch med Lille Prinsen, men vi har ännu inte hittat den. Den gamla Pariskartan som sitter där nu, får flytta till andra väggen.
.
.

Kommentarer

  1. Jisses, skåpet är så blankt att sängen speglas i det! Hoppas ni hittar affischen, annars får ni väl skriva ut en själva ...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Halliken Helges lilla Beda