La vie en Rose

.
Vi köpte vårt franska hus möblerat, vilket innebar en hel del skräp, men också en och annan riktig pärla. Bland annat i det sovrum som troligtvis är bevarat i originalskick. Detta sovrum tänker vi behålla som det är. Rakt av. Det enda som behöver göras är att laga lite i taket och limma en skåpdörr som släppt gångjärnet.

Detta rum som är så överväldigande att jag inte riktigt vet om det är roligt, hiskeligt eller vackert. Hursom tycker jag väldigt mycket om det.

Vi har namngivit våra tre sovrum. Dels för att slippa säga "rummet med balkongen åt gatan - du vet..." eller "rummet med balkongen åt gården - där vi sover..." eller "det BLOMMIGA rummet".

Det BLOMMIGA rummet har fått heta La vie en Rose, av tämligen naturliga skäl. Det. Är. Rosa. Till och med taket är rosa.

Kom med in och titta på vårt sovrum La vie en Rose! Vanligtvis kallat Rose.Även gardinerna på övervåningen fanns i huset. Jag har tvättat och lagat och hängt upp igen.
.
.

Kommentarer

 1. Läckert!
  Jag blir lätt nostalgisk.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det väldigt lätt att bli. :)

   Radera
 2. Åh det är jättefint, Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Speciellt kvinnor blir väldigt förtjusta i det här rummet. Det ÄR någonting med blommiga tapeter.

   Radera
 3. Men herregud! Ni bor ju i ett franskt 1800-tal! Inte för oss men fullkomligt underbart och väldigt vackert. Spökar det inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huset är byggt vid förra sekelskiftet, och det har varit mycket som måste fixas och renoveras. Men huset tycker om att vi bryr oss och har tagit emot oss med öppna armar.

   Radera
 4. Ja, det ÄR något med blommiga tapeter. *Suckar hänfört*

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Halliken Helges lilla Beda