Jättestor husbilsmässa i Paris

Och så – till slut – Paris. Vi skulle tillbringa tre dagar i staden och det första vi gjorde var att besöka den enorma husbilsmässan 50ème Salon Véhicules de loisirs på Parc des Expositions Paris le Bourget.

Här fanns 200 utställare fördelade på 100 000 m². Camping-cars, résidences mobiles, caravanes, remorques, équipements et accessoires av alla de slag. Elmia – där ligger du nog i lä (156 utställare på en yta av 33 252,5 m²).

Någonting som är mycket vanligt i Frankrike är mobil-homes, stora mer eller mindre stationära husvagnar som ser ut mer som hus än som vagnar. Efter att ha travat runt i timmar, in i och ut ur husbilar av alla de slag, och konstaterat att vi är så nöjda så med den Frankia vi redan har, var det faktiskt dessa mobil-homes som var behållningen. Främst då planlösningar och inredning. De har fattat det här med att allt inte behöver se ut som hotellobbys och drunkna i stormönstrat bling-bling, som så många husbilar gör idag.

De allra flesta besökarna passade på att sova över på den stora parkeringsplatsen utanför mässan. Det var omöjligt att räkna, men jag har aldrig sett så många camping-cars på en gång.
 
Alldeles intill ligger den stora flygplatsen Aeroport de Paris – le Bourget och när det stora, brummande propellerplanet skulle lyfta, stod farbröderna på rad för att titta.


Så gick solen ner över detta synnerligen tillfälliga samhälle, fullt av förväntansfulla och nyfikna eller mätta och trötta husbilsmänniskor. Och mitt uppe i alltihopa detta, vi och vår hund i vår lilla trygga plats i tillvaron.

Kommentarer

  1. Och alla hade de paraboler på taket...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och alla satt de och tittade på sina små apparater. Det skimrade blåvitt i alla fönster.

      Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.