Nu har vi bestämt oss…

Frågan om carrelage i vårt franska hus har sysselsatt oss i nästan ett halvår. Efter ett antal vändor hit och dit, där bland annat ingick framknackandet av ett makalöst originalgolv och en fasaväckande misstanke om att vårt nyköpta hus innehöll asbest, har vi bestämt oss för att originalgolvet ska läggas över.

Klå mig inte nu, men golvet är så skadat av ett antal bortplockade mellanväggar kors och tvärs i rummet. På ett ställe är nivåskillnaden så mycket som två centimeter. Hur får man ordning på det?

DSC_6298s

Jag gråter visserligen en skvätt inombords, men förstår att jobbet att rädda ens en del av originalgolvet blir för stort.

DSC_6259c

Det nuvarande rummet har innehållit inte mindre än två små rum och två smala korridorer.

DSC_6213c

Nu blir det ljus travertin på hela bottenvåningen. En vacker, levande natursten.

IMG_0080c

På övervåningen behåller vi det befintliga carrelaget. Där har inga mellanväggar tagits bort, och golven är intakta.

DSC_6787c

I det nya badrummet på övervåningen blir det golv som ovan.

DSC_6788c

Och badrummet på bottenvåningen får detta golv.

DSC_6779c

Väggarna i båda badrummen får en ljus, neutral kakelplatta. Bottenvåningens badrum får en smal travertinbård uppe under taket.

travertin_bordure

Monsieur Maçon har redan börjat.

Kommentarer

 1. Så spånnande det ska bli! Visst vill man spara det gamla men det måste också vara funktionellt. Travertin är snyggt, det har vi precis lagt i vårt kök. Badrumsklinkerna kommer ju ser ut som om de har legat längre. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi försökte bryta loss några gamla klinkerplattor för att på ett eller annan sätt spara, kanske göra ett bord, men de gick i tusen bitar. Nu får mina bilder minna om hur det såg ut...

   Radera
 2. Det där originalgolvet är verkligen magnifikt. Jag har varit inne och tittat på det flera gånger. Jag förstår att du sörjer att det inte går att rädda. Verkligen inte ens en liten del? Som en "golvtavla"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lekte med tanken på att lägga en tjock skiva av härdat glas över en bit av golvet, så man skulle kunna se det gamla igenom, men det föll på någon praktisk/teknisk grej. Det hade kunnat vara effektfullt annars.

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Mor, lilla mor...

Nordanvinden och Solen

Halliken Helges lilla Beda