Villa Pauli - Georg Paulis målningarGeorg Pauli, som var halvbror till Albert och således svåger med Anna, dekorerade väggarna i Villa Paulis salong. Freskmålningarna "Åldrar och Årstider" visar ägarfamiljen under vår, sommar, höst och vinter.

Intrycket är anslående och detaljerna många. Jag hade kunnat gått här och tittat betydligt längre. Men resten av sällskapet traskade vidare och jag kom på efterkälken...Här här hela familjen Pauli. Anna tyckte att svågern målat henne sur och trumpen och protesterade. Förgäves, uppenbarligen...

I ett hörn av salongen har Georg målat dit sig själv och sin hustru, konstnärinnan Hanna Hirsch-Pauli.Georg Pauli målade även kubistiskt inspirerade målningar. Som synes en helt annan stil än de nationalromantiska i salongen. Den här tavlan hänger i hallen.Kommentarer

 1. Vilka väldigt vackra interiörbilder du visar, roligt att se. Försöker att komma ihåg var huset ligger, är det det nere vid vattnet?

  Lite myko egentligen att dekorera alla väggar med bilder av sig själv och sin familj, undrar om det funkar idag. Och om det görs, blir det hellre fotografier än målningar då tro?
  Fototapet på hela familjen på skidsemester och hela familjen på Sandhamn och hela familjen på weekendtrip i New York kanske? :-)
  Fast egentligen skulle det vara lite häftigt. Svartvitt tror jag nog... hmm...
  /I.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Halliken Helges lilla Beda