Nyputsad pärla: Tullgarns slott

_DSC0319tu

Att vakna upp och titta ut genom husbilsfönstret och se den här utsikten är inte helt fel, det kan jag garantera. Solen strålade från klarblå himmel och luften var krispig. Vinden brusade i trädkronorna så att man nästan kunde förledas att tro att havet gått upp under natten. Så var dock inte fallet, utan isen låg gnistrande och obruten ända ut mot horisonten.

_DSC0321tu

Förra gången vi var på Tullgarn var halva slottet klätt i byggnadsställningar och fasaderna var på väg att täckas med ny puts. Nu var hela slottet färdigputsat och låg som en skimrande, pastellig pärla i morgonsolen.

_DSC0326tu

-Vad är det för anskrämliga soptunnor som står vid porten? undrade jag, tills jag kom på att däri bor ju jellonen under vintern. De rosa, nospussade jellonen som ser så melankoliska ut.

_DSC0323tu

De båda lamporna som flankerar porten ser ut som om de antingen vore väldig gamla eller helt nygjorda. Det senare är väl knappast troligt, men nog är de tämligen fulla av stilblandningar?

_DSC0324tu

_DSC0527tu

Ett varv runt det nyrestaurerade slottet i solskenet resulterade i följande bilder:

_DSC0529tu

Sådana här brunnslock har jag bara sett på ett ställe förut, och det är här på Djursholm, men de lär ska finnas lite varstans. Just dessa är tillverkade av norska Ulefos.

_DSC0530tu

_DSC0535tu

_DSC0536tu

Men mina favoriter i den här miljön är nog, tätt följda av jellonen, de här drakhuvudvattenkastarna.

Riktigt häftiga!

Kommentarer

  1. Hela slottet är en skimrande pärla. Och så gillar jag 5-öringarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En god fortsättning för ett avpolletterat gammalt mynt.

      Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

Min kära gamla Husqvarna Automatic

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Gyllene snittet

Svart

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Född fri - lejonet Elsa