Påskalamm och vattentrappor på Tullgarn

_DSC0310tu

Länge funderade vi på om det överhuvudtaget skulle gå att ge sig ut med husbilen under påsken. Iskalla nätter och bara några plusgrader dagtid.

Vi var inte oroliga för att vi skulle frysa; vår Frankia är välisolerad och har dubbelgolv, men hur skulle vägarna se ut? Skulle det vara isigt och halt?

Vi hade inte behövt oroa oss. Alla vägar, även de mindre, var isfria och torra.

Så vi packade och bunkrade och gav oss av på långfredagens eftermiddag.

Tullgarns värdshus lockade med påskmeny och det tyckte vi lät agreabelt. Mot Tullgarn!

Den utlovade menyn, som givetvis innehöll påskalamm, var riktigt god och vi fick en lugn och fin stund i solnedan i det vackra 1700-talshuset.

Kocken lovade att det skulle gå utmärkt att stå på parkeringsplatsen en natt, så efter måltiden boade vi in oss och satte på värmen.

_DSC0313tu

Allt avloppsvatten på Tullgarn tas om hand i reningsdammar med vattentrappor, och jag var hemskt nyfiken på att se hur det såg ut så här i vintertid. Enligt uppgift ska de vara igång året runt (hur skulle det annars kunna fungera?).

I skymningen tog vi en promenad bort mot dammarna, och redan på avstånd hördes porlande vatten.

_DSC0316tu

Av dammarna syntes inte mycket under is och snö, men trapporna, som liknar de hos Antroposoferna i Järna, stack upp och gjorde tjänst.

Vackert.

_DSC0317tu

Men vinden var isig, och det var skönt att komma tillbaka till husbilen och krypa in i värmen.

Det tyckte Emser också…

_DSC0320tu

Kommentarer

  1. Svar
    1. Tack! Och varenda gång jag åker förbi den där skylten, tänker jag att här åker Hasse varenda vardag. Eller via Karin då... Jag vinkade och hälsade lite. Till resvägen.

      Radera
  2. Viken fin påskutflykt - middag med lamm och vackra trappor där vattnet porlar. Och så en ljuvlig Emser. Perfekt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.