Jul?Det har hänt något...

För två år sen var jag en riktig julmupp! Jag klädde hela hemmet i rött och grönt. Julgardiner, julstjärnor, hemvävda dukar, glaskulor, granris, mässingen och kopparn putsad och massor med lyktor och ljus. Men nu har det hänt något...

Jag Vill Inte Ha Jul!

Motvilligt satte jag upp en bråkdel av mina julvinklar i lördags. Motvilligt kommer jag att ta in en gran. Inget mer... Jag åker till landet. Går ut i vår gamla skog och tar in lite granris, för doftens skull. Inget mer... Kanske, kanske jag firar midvintersolståndet - ljusets återkomst. Inget mer...

Mor är död...

Kommentarer

 1. Precis som jag...men jag skäms lite för att jag känner så. Julen är samlingens, stämningens, familjens högtid...känner bara stress o trevlighetsprestationskravångest...men nu vänder det snart precis som du skrev, ljuset kommer igen..och redan i mellandagarna kommer fåglarna att börja kvittra igen så man slipper flaxa själv.

  SvaraRadera
 2. Låt oss inte bli rosenkindat positiva. Den här tiden på året är fruktansvärd :|

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen det där, efter en annan förlust tappade jag helt känslan för traditionerna... och jag tror faktiskt att det är helt okej och normalt och så. Inte nog med det har känslan återkommit nu. Kram!

  SvaraRadera
 4. M: Ja, ljuset är snart på gång! Jag är så trött i armarna av allt flaxande...

  J: Låtom oss flytta söderut!

  Anna: Hej och tack för att du tittade in! Nånstans mittemellan skulle vara ok. Lite lagom rödgrönt...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.