Måla huset

Vårt franska hus har sett lite sorgligt ut. Gott i grund, men fasaden behövde verkligen en uppfräschning. Så i påskas tog vi oss för att tvätta och måla fasaden. Bilden nedan är mäklarens bild.

Redan förra sommaren skaffade vi färgprover och målade upp på fasaden för att se åt vilket håll vi ville gå. Sen gick vi ut på gatan och kikade i olika belysningar för att känna in den optimala färgen. Länge lutade det åt färgen Puma, som är den som är uppmålad till höger om fönstret. Men resten av husen i vår länga är målade i ljusare färger, och jag tyckte till slut att Puma skulle bli för mörk. Vi bestämde oss för den benvita färg vårt nya tillbygge redan är putsat i. Fräscht.

Vi hyrde en skylift monterad på en lastbil, och bara det var en historia för sig. Om den inte stod absolut rakt, låste den sig med korgen svävande högt i det blå, och då var det upp till mig att trycka på rätt spakar för att få den att räta upp sig. Nej. Jag steg inte upp i korgen. Därtill lider jag av alltför stor svindel. Det var tillräckligt jobbigt att stå nedanför och titta på.




Fasaden tvättades ren, och till vår glädje satt putsen fast. Muraren hade hotat med att alltihop måste putsas om för att den satt för dåligt. Han ville väl ha jobb kantänka.




Först grundfärg. Redan här ser huset gladare ut.

På gaveln spacklades sprickorna igen. Här syns tydligt hur stenarna i muren ligger.



Voila! Ett franskt hus med stolthet och resning! Och visst är den fin, vår nya grind!

Kommentarer

  1. Svar
    1. Ja. Jag är glad att vi valde den ljusare till slut. På bilden ovan ligger huset i skugga. Färgen är ännu lite ljusare i verkligheten.

      Radera
  2. Vilket lyft! Så snyggt 😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu återstår att måla smidesräcken, fönsterluckor och dörrar. Sen blir det riktigt fint.

      Radera
  3. Åh så fint! Vilka lyckostar ni är som har ett sånt fint hus i Frankrike! Måste vara roligt också att bo i en by som ni tydligen gör.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, huset ligger i utkanten av en by med gångavstånd till bra bistro och bageri. Tyvärr har apotek och livsmedelsbutik flyttat utanför.

      Radera
  4. Ert franska hus blir bara finare och finare, både inne och ute. Men jobba inte bara, njut också!
    Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg