Vi skulle inte till Moseldalen

På vår senaste tur till franska landet sa vi att vi skulle ta vägen om Moseldalen. Men när vi nattat i Greven mellan Osnabrück och Münster och den tidiga morgonen bjöd på ett hejdundrande åskväder som fördröjde vår avfärd, ändrade vi oss. Vi tar Moseldalen nästa gång.

Till den här berättelsen hör att bron över Rehn i Köln är skadad. Man får inte köra över den med fordon över 3,5 ton. Vår Frankia väger en bra bit över 3,5 ton. Så vi tänkte ta en väg öster om Köln och ta en annan bro över floden.

Vi körde fel. Vi körde väldigt fel.

Resultatet av denna felkörning blev att vi hamnade på vägen till Koblenz. Vid Moseldalen.

Jag blev glad.

Så i den sena eftermiddagen snurrade vi ner oss längs väg 259 mot Cochem och kuskade Moseldal till eftermiddagen blev kväll. I den lilla byn Ürzig mellan Koblenz och Trier stod husbilar på rad utefter floden, och snart stod vi där också.











Vi hittade en vinkällare med stolta anor och beställde - som sig bör - schnitzel. Fast de såg en smula sårade ut när Hussen beställde öl.




Hochmoselbrücke under konstruktion. En väldigt hög bro som är avsedd att i framtiden underlätta trafikflödet mellan belgiska och nederländska hamnar och det större Frankfurtområdet. Tjohejsan när det ska gå jättelångtradare uppe på den där pinn- och ribbanhopningen.

På bilden nedan finns tydligen byns stolthet, näst efter vinet - ett solur i jätteformat.




Och tidigt på morgonen därpå, medan dimmorna fortfarande dansade över Moseln, kom en av dessa märkliga turbåtar som mest liknade flytande...  flyglar? Extremt långsmala, blankpolerade flyglar. I alla fall den här.

Kommentarer

  1. Ürzig - där hamnade vi (också av misstag) på en finfin vinfestival en höst. Roligt med dessa backiga byar med vinodlingar eller flod där varje gata slutar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det roligt och spännande med de här "misstagsturerna". Kanske det kan ha med det oväntade och slumpartade att göra.

      Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg