Åmål eller värdshus förbi

DSC_2561am

Åmål. Hur många gånger har vi inte passerat? Från Bohuslän till stugan i Värmland eller från Stockholm till Bohuslän. Eller tvärt om. Massor! Åkt förbi och åkt förbi.

Den här gången tänkte vi att. Vi tittar efter hur Åmål ser ut.

DSC_2568am

Åmål är en söt liten stad vid Vänerns strand. Ett litet torg med en stillsam Åmålså. En hel del fina gamla hus. En grön stadspark. De obligatoriska 60-talshusen med haderianarkitektur. Torggrillen. Och en hel hoper stängda matställen då hungern föll på. Torggrillen föll oss inte på läppen just då.

20150713_185749

En ypperlig ställplats vid gästhamnen. En hel stor plan med plats för massor med husbilar. Vid marinan en liten salladsrestaurang som bjöd paj med, ja sallad. Fräscht.

Vi stod med nosen mot sjön.

Men – som vanligt på mindre ställen – besök frampå aftonkröken av det som systersonen kallar volvoraggare. Traktens påläggskalvar som roar sig med att sladda runt med sina skruttiga bilar med baktändning och spruta grus i husbilarnas omedelbara närhet. Så roligt man kan ha.

För övrigt var Åmål en söt liten stad.

Kommentarer

  1. Det är en åkaförbi stad. Själv vet jag inte hur många gånger genom åren jag också bara åkt förbi.....till och från fjällen. Kul att se lite fina bilder därifrån!
    Agneta kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.