Hyacinter ska dofta!


Finns det någonting som så till den milda grad triggar igång minnet som dofter? En liten anings aning av en doft och du är tillbaka till just den tid och plats du kände doften första gången.

Hyacint är just en sådan doft som svindlande snabbt tar mig med till min barndoms jular. Stämningen, förväntan, friden, glädjen. Färgerna, familjen. Alltings varma och goda famn.

Av den anledningen vidtar strax före jul en jakt på just dessa starkdoftande blomster. Tyvärr är det ju så nu för tiden, att de har blivit svåra att få tag på. Folk har fått känsligare näsor. Och det får man väl acceptera. Men jag vill ha, och jag nöjer mig inte med annat.

I år fick jag tag på de fyra sista i vår butik. Leverantören, som råkade vara i butiken just då, meddelade att hyacinterna med fyllig doft var tvärslut. Däremot fanns hundratals doftlösa kvar.

Så jag kan skatta mig lycklig i år igen.

Det doftar jul hemma.

Kommentarer

  1. Då har jag haft tur. Har i flera omgångar haft väldoftande hyacinter, de senaste planterade i en grupp i dag.
    Ha det fint och GOTT NYTT ÅR!
    /SA

    SvaraRadera
  2. Kan bara instämma. Dock inte på nattduksbordet. Vilket jag upptäckte härom natten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nattduksbordet?! Nä, det kan jag förstå.

      Radera
  3. Vi har också använt näsorna på våra exkursioner i julblommornas värld.

    SvaraRadera
  4. Man kan bli lite yr av dem bara.
    Gott Nytt År!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg