Julita i solnedan

_DSC0057j

Julita är verkligen en favoritplats, och vi återvänder gärna gång på gång. Det finns alltid något nytt att titta på, nya vinklar att fotografera i och saker man aldrig sett förut.

_DSC0046j

Som vanligt i början av juli pågår pionblomningen, och även om en del blommat ut, fanns det skönheter att lukta och titta på.

_DSC0048j

_DSC0049j

_DSC0051j

_DSC0052j

Det gör gott att strosa här, känna dofterna och den milda kvällsbrisen. Höra fåglarna kvintilera i träd och buskar och Öljaren klucka alldeles bredvid.

_DSC0053j

_DSC0054j

Dasset? undrade syster Ninna och vi blev tvungna att gå fram och läsa skylt. Nej, det är det gamla ishuset, där man i källaren förvarade isblock sen vintern, inpackade i sågspån.

_DSC0055j

Det är något särskilt med blå färger i skymning. De liksom lyfter, svävar, intensivar sig.

_DSC0056j

Och överallt, även där den nog inte skulle vara, den ståtliga klockan. Hässleklocka?

Kommentarer

 1. Så vackra pioner! Här har de blommat ut för länge sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid det här laget har de säkert blommat ut på Julita också. Vi var där den 5 juli.

   Radera
 2. Vackra bilder - känner doften av pionerna. I föräldrahemmets trädgård fanns pioner och jag tyckte alltid att de vita doftade kardemumma. Jag tyckte om att sticka ner nosen i blomman och dra in en härlig frisk sniff av vetebröd. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.