måndag 21 juli 2014

Julita i solnedan

_DSC0057j

Julita är verkligen en favoritplats, och vi återvänder gärna gång på gång. Det finns alltid något nytt att titta på, nya vinklar att fotografera i och saker man aldrig sett förut.

_DSC0046j

Som vanligt i början av juli pågår pionblomningen, och även om en del blommat ut, fanns det skönheter att lukta och titta på.

_DSC0048j

_DSC0049j

_DSC0051j

_DSC0052j

Det gör gott att strosa här, känna dofterna och den milda kvällsbrisen. Höra fåglarna kvintilera i träd och buskar och Öljaren klucka alldeles bredvid.

_DSC0053j

_DSC0054j

Dasset? undrade syster Ninna och vi blev tvungna att gå fram och läsa skylt. Nej, det är det gamla ishuset, där man i källaren förvarade isblock sen vintern, inpackade i sågspån.

_DSC0055j

Det är något särskilt med blå färger i skymning. De liksom lyfter, svävar, intensivar sig.

_DSC0056j

Och överallt, även där den nog inte skulle vara, den ståtliga klockan. Hässleklocka?

3 kommentarer:

 1. Så vackra pioner! Här har de blommat ut för länge sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid det här laget har de säkert blommat ut på Julita också. Vi var där den 5 juli.

   Radera
 2. Vackra bilder - känner doften av pionerna. I föräldrahemmets trädgård fanns pioner och jag tyckte alltid att de vita doftade kardemumma. Jag tyckte om att sticka ner nosen i blomman och dra in en härlig frisk sniff av vetebröd. :)

  SvaraRadera

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.