Snurr går - jaa

_DSC0106s

Sex stycken vindkraftverk håller på att byggas väster om vår bohuslänska gård och en eftermiddag tog vi oss för att knalla dit och titta lite närmare.

_DSC0109s

Det är ena stadiga bjässar. Varje torn är på styvt 100 meter och sen tillkommer själva snurran.

_DSC0110s

Rotorbladen till verk 3 låg på marken färdiga för montage när vi kom fram och de lyftes mycket riktigt upp ett par dagar senare, ett kraftprov som vi missade eftersom vi åkt till stada just då.

_DSC0111s

Fascinerande, imponerande och häpnadsväckande.

_DSC0114s

Jag tycker de är vackra, störs inte alls trots att de står rakt i vår solnedgång och gläds åt den ström de kommer att producera.

Så. Det är min åsikt.

Se mer av uppbyggnaden på syster Ninnas blogg!

Kommentarer

 1. Enligt vissa källor är det ljudet från vindsnurrorna som stör mest. Har också hört att de kan skrämma iväg djurlivet. Men egentligen är de ju förhållandevis miljövänliga - vindarna lär inte ta slut, liksom vågorna. Det är verkligen dags att på allvar utforska snälla energikällor.
  Även jag tycker att de är ganska stiliga. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämfört med alternativen; kärnkraft och kol, tycker jag att de är riktigt hyfsade. Även om anläggningskostnader och vägdragning ställer till en del.

   Radera
 2. Fast snurr går inte riktigt än...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.