Nödvändigt så här års - Slottsträdgården Ulriksdal

Februari. Gråkallt och på nollan. Men ändå...  Dagen har blivit drygt två och en halv timme längre sen vintersolståndet och nu börjar det märkas tydligt även på morgnarna.

Man tar sin hund och åker till Ulriksdal. Promenerar genom slottsparken och låter hunden nosa och strosa. Många andra har tänkt samma sak och gott om folk nosar och strosar runtomkring. Ett gäng tokfransar springer gatlopp runt Edsviken. Flås, flås. En bil står med nedvevade rutor och pumpar flåsdisco över det åldriga slottet. En vattenkontroll. Jotack. Kämpa på!

Själva strosar vi vidare mot Slottsträdgården Ulriksdal för en stunds stimulans av det mer stillsamma och behagliga slaget. En liten trefärgad australian shepherd på fyra månader vill hoppa jenka med Emser. Emservoffs, som börjar bli en distingerad äldre herre, markerar lite med viftande svans och hukande framben, men är inte helt på danshumör. Aussien gläfser besviket när vi går därifrån.

Inne i växthusen är det tjockt med folk (och hundar) men luften är sammetslen och mimosan blommar. Som i Occitanie just nu.

Vi gick hem med tulpaner på fot.

Genom slottsparken.


Kommentarer

 1. Rekomenderar även ett besök på Brunnsvikens Trädgård & Café
  http://www.brunnsvikenstradgard.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dit har jag tänkt åka många gånger. Vet du om hunden får följa med in där?

   Radera
 2. Vad fin den är, den där "ormbunksbladiga" rostbollen. Antar det är en ljuslykta. Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är jättefin! Men jag vet inte om det är en ljuslykta. Den var rätt stor och jag lyfte aldrig på den. Men jag ville HA!

   Radera
 3. Ja, äntligen börjar ljuset märkas :) Finns det något ljuvare än vårblommor i växthus långt innan vintern släppt greppet? Pärlhyacinterna! Mmmm....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut nödvändigt! Och luften! Milda, lena luften...

   Radera
 4. Åh, dit har jag inte varit på länge. Inte till Brunnsvikens Trädgård heller. Känner behovet. Njuter av stämningen du förmedlar så länge, kan ju inte hinna allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brunnsvikens trädgård till helgen kanske. Det blir så lätt en vana att alltid åka till samma ställe.

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Halliken Helges lilla Beda