Brunnsviken runt - med båtAtt ta sig in i Brunnsviken utanför Stockholm via båt är något jag länge drömt om och härom dagen fick jag möjlighet att göra det. Brunnsviken är en av mina absoluta favoritsjöar med många spännande platser och byggnader runt omkring.

1. Ålkistan har jag besökt flera gånger förut, och att äntligen få gå genom den trånga passagen med båt var väldigt spännande. Det är så trångt att det måste finnas rödljus och vattnet i kanalen är ordentligt strömt.
Jag har markerat de olika platserna jag fotograferat på kartan ovan. Klicka på kartan så du kan se lite bättre.2. Tivoliudden vid Bergshamra. Utförligare inlägg kommer...3. Haga slott. Fullt av byggnadsmaterial, ställningar och staket. Här ska bo en ny Hagasessa.4. Kinesiska pagoden i Hagaparken. Ritad av Louis Jean Desprez, färdig 1790.5. Vy mot Roslagsgatan med Vanadislunden till höger.6. Roslagstull med Valhallavägen och Birger jarlsgatan med Engelbrektskyrkan i fonden.7. Kräftriket8. Wittrocks torn och Naturens hus9. Rododendrondalen i Bergianska trädgårdenTillbaka ut genom Ålkistan.10. På andra sidan Ålkistan ut mot Värtan finns Cedergrenska tornet om babord.

Jag är övertygad om att så fort jag får en möjlighet att ta båt till Brunnsviken igen, så kommer jag att göra det. Picnickorgen ska med och strandhugg ska göras någon trevlig stans. Den här gången hängde regnet i luften...

Kommentarer

 1. Vill också...

  SvaraRadera
 2. Båttur!? Egen båt? :D

  SvaraRadera
 3. Slottsträdgårdsmästaren: Du har numer en vän med en liten båt! :)

  Anita: Se svar ovan! :)

  SvaraRadera
 4. Jag vill också åka båt.
  Hemma finns en eka som min morfar byggde för många år sedan, men del vill liksom aldrig komma i sjön.
  Kanske i år?

  SvaraRadera
 5. Skaffaren: Båt är mysigt. Så länge de och vattendragen är små.

  Milda moses! Ska den överhuvudtaget bil sjövärdig i år så måste den i marvatten bums. Den måste ju vara förfärligt gisten?!

  SvaraRadera
 6. Vi hade båt i många år, den låg i Örnsbergsbåtklubb, det var tider det. Stockholm är vackert från alla håll.

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar tur, var det med båt eller kanot?
  Egen båt?

  En gång i tiden hade jag och dåvarande mannen en kåg nere vid Årstaviken ;) Med sprisegel.

  Häftiga bilder, kartbilden var suverän och pedagogisk, här kan vi följa med ordentligt :)

  SvaraRadera
 8. Randiga Tråden: Ja, Stockholm är verkligen vackert från alla håll och speciellt från vattnet. Det är som om det vänder sin bästa sida ditåt. Det är ju inte för inte en sjöstad. Skulle vara Värtahamnen som ser lite uschlig ut från sjön då...

  Christina: En liten båt, alldeles ny, som vi kallar Frikadell för att den är så rund och buttig! :) Kåg! Mmmm!!!

  Hu ja, besitter bestämt någon sorts pedagogisk ådra... :p

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.