Presentation för Husbilsbloggarna

En blogg om livet, universum och allting...


Så lyder underrubriken till bloggen Miras Mirakel, som jag startade i maj 2008. Jag, Mira, är i grund fotograf, och mina första tankar var att jag i bloggen skulle kunna få ett forum för mina bilder. Med tiden lyckades bloggen verkligen handla om livet, universum och allting, med etiketter med allt från Astronomi, Elektricitet och Arkitektur till Konstnärer, Vattenkraft och Väder. Inte förrän 2011, då vi blev med vår första husbil, tillkom etiketten Husbil. Sedan dess har livet, universum och allting utökats med fotoreportage och berättelser från våra husbilsresor i Sverige och Europa.

Presentation av husbilens besättning

Vi är Husse och Matte och hunden Emser. Ett par av mina mest lästa blogginlägg alla kategorier är Med husbil och hund i Europa och Med husbil och hund i England. Ett försök att förmedla vad man behöver tänka på när man reser långt med hund.

Men... Emser, vår trogna följeslagare och livskamrat, lämnade oss i förra veckan och livet ter sig plötsligt skriande tomt.Husbilarna

Vi började med en Bürstner Travel van som vi dock bara hade något år. Efter det köpte vi en Frankia 740GD som vi varit väldigt nöjda med. Dock har den vid våra resor på kontinenten och i små franska bergsbyar visat sig vara en aning för stor, tung och otymplig så numer färdas vi i en Niesmann+Bischoff Smove, lagom lätt och smidig för trånga vägar, dock måste vi säga att kvaliteten på snickerier och inredning i viss mån var betydligt bättre på Frankian än på Smoven.Vart är ni just nu? Och hur ser era resplaner för 2020 ut?

Våra reseförhoppningar för framtiden var att få åka till goda vänner i mellersta Italien, till släkten på Korsika och att besöka Skottland och Wales. Och framför allt kunna besöka vårt franska hus. Hur det blir nu? Tja, man får väl vara glad om man kan åka till Trosa. Vilket heller inte behöver vara fel...  ;)

Har ni en favoritplats, ort, land, camping?

Favoritplatserna är många och det mest besökta landet har av förklarliga skäl blivit Frankrike. Men jag är i grund och botten anglofil och drömmer om en längre resa på Brittiska öarna med allt vad det innebär av natur, vattenvägar och industrihistoria.

Vilken plats åker ni inte tillbaka till?

De smala gränderna i sydfranska städer och den hiskeliga vägen mellan Cahors och Vers. Minnesvärd är också den 25%-iga lutningen i backen norr om Lynton i sydvästra England. Fast Lynton vill jag nog gärna åka tillbaka till. En fantastiskt vacker liten stad i en ännu vackrare trakt. Men man kanske ska undvika just den backen. Om det går.Vad är det bästa och sämsta med husbilslivet

Husbilslivet är en barn- och ungdomsdröm förverkligad. Min familj åkte ofta turer med vår Volvo herrgårdsvagn, och stuvade in oss i bakluckan allihop för att sova. (Jisses!). När jag var tonåring inköptes en Hanomagbuss med campinginredning, men priset togs trots allt när mina föräldrar köpte en liten lastbil med en husvagn på flaket och kuskade runt med den. De hade älskat dagens superfina husbilar och strax anammat det kringflackande husbilslivet land och rike runt. Det sämsta med husbilslivet? Finns det något?

Vill du läsa på Miras Mirakel om vårt husbilsliv så finns det under etiketten husbil: http://mirasmirakel.blogspot.com/search/label/Husbil

Vill du besöka Facebookgruppen Husbilsbloggarna, så hittar du den här:
https://www.facebook.com/groups/293428678197090/

 R.I.P Emser

Kommentarer

 1. Oh, Mira, Jag är så ledsen att höra att Emser lämnat det jordiska - tomrummet blir enormt, även om minnena är många och goda.

  Ja, de flesta får nog revidera sina sommarplaner.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Em! Det är så hjärtslitande sorgligt! Det fina djuret... http://emsersalt.blogspot.com/2020/04/lilla-hunds-resa-ett-avslut.html

   Radera
 2. Emser ... fina gullepojken ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör fortfarande så ont...

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

Min kära gamla Husqvarna Automatic

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Gyllene snittet

Svart

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Född fri - lejonet Elsa