Mot Vers eller vådan av att alltid lyda fröken Lur

Vi kom åkande norrut i kvällningen med nosen mot Paris. Strax innan Cahors tyckte vi att det var dags att se sig om efter natthamn och hittade den lilla byn Vers i campingförteckningen, som skulle ha både camping och ställplats.

Alltså, in med Vers i gps:en (fröken Lur) och hon till att tjata om att vi skulle svänga av. Vi var väl inte helt nöjda med riktningen, men trodde att hon har väl koll och det har inte vi.

Från den stora, breda D820 rakt in i undervegetationen gick det. Hm! tänkte vi.

Vi körde och snirklade, eller rättare sagt, Hussen körde och snirklade. Mörkt var det och allt smalare blev vägen. Och jag, som skulle försöka agera kartläsare, var helt lost. Vägen fanns inte ens på kartan.

Plötsligt börjar det bära av uppåt. Vägen blir enfilig och det verkar liksom vara stup på ena sidan och bergvägg på den andra. Knogarna vitnade. Möte? My God! Den vägen vi åkte mot Vers i natten var det gräsligaste jag någonsin åkt tror jag. Dessutom var där överhäng i bergssidan. Bara så att.

När jag senare åker vägen i Google Streetview, något jag ofta gör i efterhand, häpnar jag över att vi överhuvudtaget tog oss fram. Blek och skakis landade vi tillslut i Vers, och all heder åt Hussen som skickligt tog oss igenom med 7 meter lång, fyra ton tung husbil.

gm2

Visst ser vägen gräslig ut, även i dagsljus?

Vi inser att årets julklapp får bli en gps där man kan ställa in fordonets tyngd och höjd, så att vi slippa dylika äventyr i fortsättningen. Men till Vers kom vi, gu’bevars.

Hade vi bara åkt en liten bit till på D820, gick där en väg åt höger, bred och fin, raka vägen mot Vers.

Vi hittade till ställplatsen, gick en snabb promenad med hunden och somnade sedan utmattade.

På morgonen visade det sig att byn vi hamnat i var en riktigt fin liten plats.

Låt mig säga det såhär. Vi tog INTE samma väg tillbaka.

DSC_4031v

DSC_4032v

DSC_4033v

DSC_4034v

DSC_4035v

DSC_4037v

DSC_4040v

DSC_4041v

DSC_4043v

DSC_4044v

DSC_4045v

Vers är en kommun i departementet Lot i regionen Midi-Pyrénées i södra Frankrike. Kommunen ligger i kantonen Saint-Géry som tillhör arrondissementet Cahors. Byn Vers ligger i dalgången mellan den stora floden Lot och den lilla floden Vers. Trakten är mycket vacker.

(Kuriosa: Vers betyder mot eller till på franska.)

Kommentarer

  1. Vi hittar alltid någon by på en bergstopp att besöka. Lika vidrigt slingrande varje gång. Men bra när man väl är där.
    Fina trakter runt Cahors.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vidrigt slingrande och husbil går inte riktigt ihop...

      Radera
  2. Huvaligen! Gud bevare oss för fröken Lur!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får bli en fröken Visa Rätt i julklapp.

      Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg