Taklöksporträtt

Jag gillar färgerna, formerna och den uppenbart gudomliga ordningen enligt Fibonaccis talserie... Gyllene snittet i en taklök.

Lökar från The Nut House.

Kommentarer

 1. Fina bilder.
  Jag har suttit senaste månaden och försökt att rita en plan på min nya örtagård med inspiration efter Fibonacci. Det är INTE lätt. (Matte var mitt sämsta ämne i skolan. :-( )
  (Allt började med idén om en snäckformad gång.)
  /I.

  SvaraRadera
 2. IET: Såg du min länk? Varför inte följa planen efter gyllene snittet och rita in snäcklinjen efter hörnen... på något vis borde det väl gå... Så vackert det skulle bli!

  SvaraRadera
 3. Jag ska kolla dina länkar om de är annorlunda än de jag hittade själv när jag satt och googlade.
  Ja, visst skulle det kunna bli vackert??
  Jag har börjat samla natursten för att kanta gången med, så att det blir en linje som syns även på vintern, om duförstår hur jag menar. Synd att jag inte har utsikt från övervåningen också så att man kunde se idén ännu tydligare sen, när den är genomförd.
  Det slår mig precis nu i denna minut att det skulle vara roligt att ha några exempelplantor i planteringen också. Vissa är ju tydligare än andra i hur bladen är placerade. Undrar om man skulle bli som förtrollad om man gick ut och satte sig i örtagården i månskenet sen? :-)
  Ack ja. Hur SKA jag hinna med...
  /I.
  PS. Två stora, fina naturstenar har jag samlat på mig hittills. Behöver nog minst ett hundratal. *fniss*
  PPS. Men finns det inte nåt talesätt, nåt om att man inte kommer nån vart om man inte tar första steget? Jag har ju börjat iallafall...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg