lördag 6 maj 2017

Ovanför dörrarna och fönstren

2

Det finns så fina dekorationer i glaserat tegel och relief ovanför dörrarna och fönstren i vår franska huslänga. Den länga som en gång varit tjänstelägenheter för franska järnvägens anställda. Varje hus bestod av två lägenheter med varsin ingång, varav den ena numer är igensatt på de flesta husen.

När vi nu skulle bygga på badrum hittade vi den gamla ingången innanför badrumsdörren på bottenvåningen. Tydligt syns betongreliefen ovanför dörren.

DSC_7132d

Och bakom den nyinsatta isoleringen i nya badrummet på ovanvåningen syns fortsättningen på dörröverstycket, bågen med det glaserade teglet.

DSC_7133d

DSC_7134d

Så fint om det kunde gått att spara på något sätt. Men även här – precis som med det gamla klinkergolvet på bottenvåningen – får jag nöja mig med att dokumentera. Det är bara halva bågen kvar. Resten förstördes när nya badrumsdörren togs upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.