Flera gånger om dagen…

…går jag in på min favoritsajt lightningmaps.org. Rysligt rädd för åska är jag, på samma sätt som jag har svindel; jag vill fram till kanten och titta ner. Således följer jag i realtid åskvädrens framfart över Europa med stort intresse.

Bilderna nedan är från dagen i förra veckan, då ett rysligt bombardemang drabbade vår nya, franska bostadsort och sedan for vidare över medelhavskusten och Korsika med stor frenesi.

Vi var inte i vår by, så vi vet inte om/var skyfallet eventuellt tog sig in. Det är bara att hoppas att det rann iväg någon annanstans.

l_maps1

l_maps2

l_maps3

Kommentarer

 1. Men hu. Tur att ni inte var där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu. Då hade man nog suttit och skakat någonstans...

   Radera
 2. Hu vilken läskig lista! Men jag förstår litet av din fascination - jag gillar inte att flyga men tycker det är jättekul att följa flightradar24.com sittandes på vår franska terrass och se vart alla plan ska någonstans.... och vara glad att man inte är ombord. Gillar inte åska heller, måste skaffa appen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl det där med att titta på nåt läskigt på avstånd och veta att man trots allt sitter säkert. Skräckblandad förtjusning.

   Radera
 3. Tekniken är inte alltid lugnande...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.