Blogga med Open Live Writer

olw

Jag har ju i många år bloggat via Windows Live Writer, och varit utomordentligt nöjd med det. Att blogga i Bloggers eget redigeringsverktyg har många gånger drivit mig halvt till vansinne. Det kan funka de gånger man lägger texten först och sen petar dit sina bilder, men om man som jag vill lägga upp bilderna först och sedan skriva så är det lögn i h-e. Bloggers redigeringsverktyg är knappast WYSIWYG och bilder och text far ikring som skållade troll. Alltså har jag layoutat mina inlägg i Windows Live Writer och sen publicerat till Blogger. Gott.

Ända till för ett par månader sen när det plötsligt inte gick att publicera längre. Jag försökte ladda om programmet gång på gång, men nej, det ville inte. Ut och sökte på nätet för att se vad som kunde vara fel. Ingenting fanns att läsa.

Så jag har stått ut med Bloggers trassliga redigeringsverktyg, för sluta blogga vill jag ju inte. Men jag har snudd på gråtit när jag sett hur bilder och radbrytningar hamnat lite hursomhelst. Jag jobbar ju gu’bevars som grafisk formgivare.

Idag, när jag hulkat lite extra över mitt sneda och vinda inlägg om Djursholms samskola, gav jag mig ut på en ny walk about på nätet för att se vad sjutton som kunde ha hänt med WLW. Och vad jag lyckats luska rätt på är att den sista lanseringen av Windows Live Writer släpptes 2012 och att den sen inte kommer att få några flera uppdateringar. Däremot släppte Microsoft källkoden fri i höstas och som ett resultat av detta släppte .NET Foundation Open Live Writer den 9 december 2015. Kanske ska jag vara glad att jag inte hittade den redan då, så jag slapp eventuella barnsjukdomar.

Hursomhaver, jag känner igen mig i mitt gamla kära verktyg och än så länge verkar det fungera till belåtenhet. Vi får väl se om jag får anledning att svärja längre fram.

Om du, likt mig, gråter blod över Bloggers redigeringsverktyg eller saknar Windows Live Writer, testa OLW och berätta gärna vad du tycker. Det lär i nuläget funka för WordPress, Blogger, TypePad, Moveable Type och DasBlog.

Du hittar det här

Kommentarer

 1. Hm, kanske värt att prova. Att få bilderna där jag vill, har jag inte haft problem med (utom när det berodde på datorn), men texten, texten...
  M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rekommenderar det! Bilderna hamnar där de ska och texten lägger sig där man placerar markören. Och jag fröjdas.

   Radera
 2. Jajamensan, jag bytte till Open Live Writer efter lite mailexcersis med Windows eller Microsoft eller vilka det nu var. Jag kan inte blogga via blogger, jag förstår mig inte på dom. Så jag har så länge jag kan minnas använt Windows Live Writer och så tog det slut och jag förstod det som att Blogger/Google ändrade på något så att det inte längre var kompatibelt. Och Open Live Writer är inte riktigt liiika bra som tidigare variant, men det går bra! Framför allt som du säger bilderna kommer där man vill och texten där markören finns. Men däremot, om jag skriver fel och vill gå in och ändra i ett redan publicerat inlägg, då lyckas jag inte för då kommer bloggerrutan upp och vill att jag ska logga in och plötsligt tar den inte mina inloggningsuppgifter så det har jag inte lyckats med ännu. Har du testat det?

  Ja, jo, det är vår nu, men den där dagen du beskriver, den när man slänger upp dörrar och fönster och inte allt som finns inne blåser omkull, den har inte varit här än och det är kallt, 8 grader är inte vidare vår, jag får inte den där känslan att man kan trava in och ut som man vill!

  Men den kommer, den kommer, tålamod, tålamod, säger jag till mig själv. Det är så att jag tyckte inte om våren tidigare, men sen jag började blogga har jag börjat tycka om den och ser fram emot den! Så man kan ändra sig!

  Ha det gott, kramar
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittade OLW igår, så jag har inte hunnit testa alla varianter ännu. Jag blev överhuvudtaget så lycklig över att hitta något som går att blogga i. Jag får väl pröva mig fram och se hur det funkar.

   Det är ju så när man börjar blogga att man ser på saker och företeelser på ett lite annorlunda sätt. Det är roligt, tycker jag. Att hitta något att dela med sig av. Visa andra. Och våren, den kommer (är här. vitsipporna blommar!). Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Gyllene snittet

Svart

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Född fri - lejonet Elsa