Doft, färg, smak och omsorg om råvarorna

DSC_3715m

Man kan inte beskriva en fransk by utan att berätta om maten, och i just den här lilla franska byn är man helt självförsörjande på allt vad frukt och grönsaker heter. Solmoget, doftande och garanterat eko.

Omsorgen om maten är A och O. Som den lilla bouquet garnin som får koka med potatisen. Lager och timjan naturligtvis från den egna kryddträdgården.

DSC_3721m

Den hemlagade mayonnaisen. Vilken doft!

DSC_3724m

Hemgjord korv och kött direkt från slakteriet. Uteköken är mycket vanliga. Här både steker, grillar och kokar man. På gas.

DSC_3610m

Nå, bröd köper man för det mesta. Boulangerier finns i stort sett överallt.

DSC_3742m

Generöst, varmhjärtat och stora mängder. Ingen ska behöva gå hungrig från bordet. Äter gör man i timmar. Inte bara två eller tre rätter, utan först smakbit – amuse bouche,  sedan förrätt, varmrätt, sallad, ost, bröd och dessert, och kanske en dessert till. Samt vin av olika styrka och kulör.

DSC_3596m

Allting vackert upplagt. Maten ska vara fröjd både för öga och gom.

DSC_3823m

En specialbeställd dessert. Katalansk fruktkaka. Detta är den lilla bit som blev över. Ingen orkade en enda tugga till.

DSC_3731m

Vi behövde inget annat göra än äta, njuta, tacka så mycket för maten och gå långa promenader.

Kommentarer

  1. Åh, plötsligt blev jag alldeles förfärligt hungrig. Men man ska ju helst inte äta på kvällen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland kan man väl få synda lite! ;-)

      Radera
  2. Maten i Frankrike är tvivelsutan en del av resans nöje. Så är det.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.