Äntligen - Medelhavet

DSC_3495m

Vi kom ner från bergen via den lilla staden Bédarieux, där vi tänkt äta lunch. Men, konstigt nog, fanns där ingen restaurang värd namnet, något som annars brukar finnas i varenda liten by med självaktning. Vi åkte därifrån. Vi ville till havet.

Snart bredde slätten ut sig och vi styrde färden mot Beziers och Le Grau-d'Agde som var vårt slutmål för dagen. Den lilla staden där Hussen tillbringat sin barndoms somrar.

Det blåste. Ganska ordentligt. Men det var ändå varmt. Vi smög runt och tittade.

Ut på den ena av de två pirarmar som omfamnar utloppet till floden Hérault. Jag tog upp kameran ur väskan och någonting blåste i sjön. Jag vet inte vad. Men jag har ännu inte saknat det, så det var nog inget viktigt. Hoppas jag.

DSC_3497m

Längst ut på de båda pirarmarna står en styrbordsfyr och en babordsfyr så fiskarna ska hitta hem när stormarna viner och åskan går.

Och jag kan även meddela att det var hit tornseglarna hade flugit. Lyckligt skriande rollade och loopade de runt kring hustaken.

Ända sedan vi var här förra gången och jag såg den lilla butiken med de fina skålarna (och inte köpte någon) har jag sagt att nästa gång jag kommer hit ska jag kolla om butiken finns kvar. Den fanns kvar. Skålarna också. I vilket fall några av dem.

DSC_3493m

Vi traskade på stranden. Hunden lekte i sanden, sprang lyckligt fram och tillbaka tillsammans med en annan lurvtufs. Någon badade och sa att det var åtminstone 23 grader i vattnet. Ändå var det inte ens en handfull som badade. Inte jag heller.

Dagen därpå åt vi på en liten restaurang och jag tog en Ceasarsallad som nog var en av de godaste jag ätit någonsin.

På eftermiddagen var det dags att styra kosan ännu längre söderut. Men först var jag bara tvungen att titta på någonting alldeles särskilt i utkanten av Agde…

Kommentarer

 1. Vi åker ner till Murviel nu på lördag och på varje resa är ett besök i Marseillan ett måste. Nu blir man nyfiken på butiken, skålarna var riktigt söta, var i Agde ligger den?

  Härligt att läsa om välbekanta platser, vi är ju därnere varje år. Nästa sommar bilar vi ner igen för en månad på plats.

  Håller med om Bedarieux, nog finns det restauranger där, men en av de värsta luncher vi ätit i Frankrike, var just i Bedarieux :D.

  /Elisabeth - Örnen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag något alldeles förskräckligt avundsjuk! Jag skulle ge nästan vad som helst för att få åka ner igen. Den här årstiden tar kål på mig. Hoppas ni får det riktigt, riktigt fint! Den lilla butiken ligger på Quai Commandant Meric i Le Grau-d'Agde. Jag tror faktiskt inte ens att det fanns någon skylt. Man får helt enkelt knalla gatan fram tills man ser de fina skålarna i dörröppningen. De syns tydligt. Ibland är butiken stängd och ingen notis om öppettider finns heller. Då går man och sätter sig någonstans och äter och går och tittar igen senare. De brukar ha siesta. Lycka till och berätta gärna om du hittar dit.

   Radera
  2. Stänger inte alla butiker för långlunch i Frankrike!?! *gapskratt*

   Radera
  3. I och för sig, men just dessa verkar tydligen ta e x t r a l å n g l u n c h. Alla butiker utefter gatan har öppnat igen efter lunchen, medan deras jalusier är nere minst en timme till.

   Radera
 2. Fransmän badar inte i oktober, om det så vore 28 grader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det vet jag. Men de allra flesta som rörde sig på stranden och dess närhet (och inte badade) var inte fransoser. Alas. Inte ens turisterna badade.

   Radera
 3. Och fanns det några skålar kvar när du varit där? (Dom var fina!)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.