KRAV-märkt kött från Gårdssällskapet

Det är inte särskilt ofta jag gör reklam på min blogg, men nu känner jag att jag faktiskt vill göra det.

I höstas förra året kom en ung man och knackade på vår dörr. Han var klädd i snickarbrallor och rutig flanellskjorta och såg sådär allmänt glad och trevlig ut.

-Hej, sa han, jag kommer från Gårdssällskapet och vi säljer KRAV-märkt, närproducerat kött. Vi kommer med vår kylbil och levererar direkt vid din dörr.

Höst! tänkte jag. Lamm! tänkte jag. –Har ni lamm? frågade jag killen. Han sa inte Jajamensan, men andemeningen var densamma.

Vi beställde ett halvt KRAV-märkt, närproducerat lamm. Det kom i en kartong en vecka senare direkt från slakteriet.

Sedan dess har vi köpt allt vårt kött från Gårdssällskapet. KRAV-märkt, närproducerat. Snyggt förpackat. Fräscht.

Och smaken. Den går inte att jämföra med det kött vi brukade köpa i butiken.

kott

Och killarna och tjejerna som levererar är alltid klädda i snickarbrallor och rutiga flanellskjortor, på vintern med en rejäl fleece över. Vet du, sa en av grabbarna när jag kommenterade deras klädsel, de här kläderna är så sköna att jag har börjat ha sådana privat också.

Tyvärr finns väl bara Gårdssällskapet i Stockholm med omnejd, men säkert finns motsvarande duktiga leverantörer och gårdsbutiker runt om ute i landet också.

Kommentarer

 1. Vi har bestämt oss för att köpa närproducerat och KRAV-märkt kött i parti och stoppa det i frysboxen. Det finns olika varianter av köttlådor att beställa. Jag återkommer när vi kunnat göra en beställning och utvärdering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra. Då vill jag gärna veta vad ni tycker.

   Radera
 2. Grattis till närproducerat, KRAV-märkt och hemlevererat kött! Det är livskvalitet, det!
  Härligt att slippa importerat, plastpaketerat, storskaligt. Jag försöker i möjligaste mån att köpa närproducerad mat, den är djur- och miljövänligare. Och mycket godare! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enbart fördelar med andra ord. :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.