Favoriter i repris - 2013

Så har det gått ett år igen. Det är nyårsafton och dags att summera bloggåret 2013. Det har varit lite tunnare med inlägg på Miras Mirakel det här året, och det kan knappast bero på brist på stora och små mirakel. Snarare har det sin orsak i en något för högt lagd ribba. Jag måste helt enkelt ta lite bättre vara på de små miraklen nästa år. Det får bli mitt nyårslöfte.

Bästa Arkitektur

_DSC0077bb[5]

Det här årets häftigaste arkitekturupplevelse tror jag ändå var Ferdinand Bobergs brandstation i Gävle. Ett av arkitektens absolut första verk, uppfört 1889. Mäktigt.

Bästa Essentiellt

magneta[2]

Att få höra morfar spela på sin älskade flygel från en inspelning på magnetisk tråd var också en fantastisk upplevelse. Den magnetiska tråden som spelades in för över 60 år sedan på den gamla Luxor Magneta, som numer står på vinden berövad sitt fascinerande innehåll. Men musiken finns kvar, och jag kunde i år lägga upp den här på bloggen för fler att lyssna på. Det var stort.

Bästa Vattenkraft

_DSC1649il

Mitt besök vid Industrilandskapet i Norrköping var också en sån där upplevelse som jag inte kommer att glömma i första taget och som dessutom gav mersmak. Dit kommer jag att åka igen. Där finns mycket mer att utforska.

Bästa Husbil

_DSC0150nb[7][2]

Årets stora husbilsäventyr är nog i alla fall vår Englandsresa. Visserligen var vägarna en smula smala för vår kareta, men jag blev så omåttligt förtjust i landet att jag bara måste dit igen. Även om det med största sannolikhet blir cabriolet och bed and breakfast den gången.

Bästa Gamla hus

_DSC0068sb

Det här köpet; Stockholmsbilder från början av 1900-talet av Ferdinand Boberg, blev en riktig höjdare. Så snart våren börjar komma, ska jag leta upp några av platserna och ta nya bilder från samma plats. Det ska bli riktigt roligt.

Bästa Gammal teknik

_DSC0103s

Vid min och Syster Ninnas Sommartur var det givna besöket Åtvidaberg och dess märkliga solkanon. Kanonen som small varje dag klockan 13.00 under sommarhalvåret för att markera tiden. Den smäller fortfarande även om vi kom försent för att höra underverket. Men det var häftigt att se den i alla fall.

Bästa Havet

2[4]

Tidvatten. Jordklotets alldeles egna, speciella andetag. Långsamt, långsamt. Andas ut, andas in. Något av det häftigaste jag vet. Mer sådant.

Så.

Med denna synnerligen kortfattade kavalkad från årets små och stora Mirakel vill jag önska alla mina läsare ett riktigt Gott 2014.

Väl mött i bloggvärlden nästa år!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.