Om det skulle råka vara klart väder i morgon bitti...

...så får du inte missa den partiella solförmörkelsen!

Så här beskriver André Franke på Astroinfo hur det ser ut vid Stockholms horisont: "Förmörkelseförloppet är bara delvis observerbar. Den börjar redan innan soluppgång. När solen kl 08.43 går upp täcker månen redan 13.9% av solytan. Förmörkelsen kulminerar kl 09.42. Vid den tidpunkten står solen 3.8 grader över horisonten. Månen täcker då 78.9% av solytan. Förmörkelsens storlek: 0.849 (mätt som andel av soldiametern) Förmörkelsen slutar kl 11.05, när solen står 7.4 grader över horisonten. Alla tidsangivelser är svensk normaltid."

Kolla hur det ser ut på din ort!

Sen är det är bara att hoppas att det går att få några bilder. Men kom ihåg att inte titta rakt mot solen om den inte är totalt förmörkad. Läs mer här!

Kommentarer

 1. En gång när det var solförmörkelse (hel?) så var jag på jobbet och någon hade en svetsmask som vi lät gå runt. Det var perfekt!

  SvaraRadera
 2. Det spelar ingen roll var jag i världen bor,
  molnigheten är alltid lika stor:-P

  SvaraRadera
 3. Maj Korner: Svetsmask eller svetsglasögon torde vara perfekt!

  Skaffaren: Surt!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.