Mysko!

Hos min bloggvän Gabrielle hittade jag ett märkligt litet test som uppenbarligen bygger på det kända personlighetstestet Myers-Briggs Type Indicator. Man ska skriva in sin bloggs namn på en rad, vilket jag gjorde efter en viss tvekan. Jag tänkte att kan Gabrielle så kan jag.

Döm om min förvåning när en snabbanalys av orden på
på min bloggs nuvarande förstasida resulterade i detta:

"ESFP - Skådespelaren: Den underhållande och vänskapliga typen. De är särskilt uppmärksamma på njutning och skönhet och gillar att omge sig med mjuka textiler, fina färger och goda dofter. De lever i nuet och gillar inte att planera i förväg. Därför riskerar de alltid att utmatta sig själva.

De gillar arbete som ger dem möjligheten att hjälpa andra på konkreta synliga sätt. De tenderar att undvika personliga konflikter och tar sällan initiativ till en konfrontation. Det gör att de kan få det svårt i ledande positioner på arbetet eller i hemmet."

Vissa saker stämmer i beskrivningen, andra inte alls. Men bilden som illustrerar mina olika preferenser är exakt densamma som jag fick när jag gjorde testet i verkligheten för ett antal år sedan... Lika mycket åt alla håll...Ehhh!?!

Kommentarer

 1. Undrar hur den kan analysera så snabbt, det tog ju inte ens en sekund? Fick samma text som du, men helt annan hjärnbild där det var nästan noll inne på intuition och nästan helblått inne på det sensoriska området. Vilket leder mig till slutsatsen att jag måste vara en totalt urtråkig skribent. Nästan deprimerande faktiskt...!

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde den på min blogg och på ett antal av dem jag läser. ALLA fick en trekant på den undre halvan, med basen nedåt. Sen gjorde jag den på ett antal "fotobloggar" och där blev resultatet mer i mitten och på den vänstra kanten.

  SvaraRadera
 3. IET: Den måste vara utrustad med en uppsättning nyckelord, var och ett kopplat till de olika egenskaperna. Och sen räknar den förekomsten helt enkelt. Kollade din blogg lite snabbt och så deprimerande var det väl ändå inte!? Ett helt sjok blått inne på andlighet, rytm och harmoni... ;) Lite kul var det här i alla fall...

  SvaraRadera
 4. Maj Korner: Hopps! Där hann du emellan medan jag skrev. Kan inte hjälpa att jag tycker det är lite spännande... Min "hjärnbild" stämmer ju helt med den jag gjorde i verkligheten. Den beskrivande texten däremot, ger jag inte mycket för...

  SvaraRadera
 5. Också ESFP men betydligt mycket mer triangulär med basen nedåt.
  Sensorisk och kännande så till den milda grad att blir svårt att komma in på herrklubbar.

  SvaraRadera
 6. Jomenvisst Mira! Jag menade inte att det var ett trist test, utan jag menade att det var en riktig tankeställare - för jag känner inte alls igen mig som en person utan intuition och fantasi. Det får mig att fundera över vilka ORD jag egentligen använder, och... hur jag använder dem.

  SvaraRadera
 7. Skaffaren: Jahaja. Om du vill komma in på herrklubbar, så får du väl ändra ordalydelsen på din blogg en smula. Men å andra sidan vore du ju inte Skaffaren då. Snarare Haffaren?!

  IET: Intressant! Och jag undrar om våra figurer ser likadana ut när vi sommarbloggar...

  SvaraRadera
 8. Sådant har jag ännu inte gett mig in på, men jag vet ju att jag är klart styrd av den kreativa hjärnhalvan.

  SvaraRadera
 9. Eller bara om en månad?

  SvaraRadera
 10. Spännande! Jag skrev in alla mina fyra aktuella bloggar och blev samma (ESFP) som du på alla utom musikbloggen. Men triangeln med basen nedåt var likadan på alla. Noll fantasi och noll tänkande alltså! Hahaha, det här var kul!

  SvaraRadera
 11. Staffan H: Inte? Vill du jag ska kolla? ;)

  IET: Visst! Jag tror definitivt att det kan ändra sig!

  Nora: Åhå! Men har du skrivit särskilt mycket själv på musikbloggen? Är det inte mest YouTube-klipp? Måste bestämt kolla igen...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.