Spel på såg, indianer och mormorsfars båt...Jag blev så lycklig i morse när jag gick in hos bloggvännen Christina på Stribergs station och fick se hennes inlägg om spel på såg...

Det fick mig att tänka på den gången jag för ett bra tag sedan sökte på YouTube efter ledmotivet till filmen Gökboet (One flew over the Cucko's nest). Jag blev mycket berörd av den filmen när den kom, och såg om den flera gånger. I det ledmotivet spelas det på såg alltmedan indianen springer över fälten i gryningen sedan han släppt McMurphy fri.

Döm om min stora förvåning när det klipp som visar sig ha bäst ljudkvalité också innehåller bilder från min fars födelsestad Sunne. Min barndoms lilla sommarstad.

Och som om inte det skulle vara nog så visar de sista bilderna i klippet ångfartyget Selma Lagerlöf. Den båt som min mormors far Alfred Theodor Almström var kapten på.
Bloggvännen Margaretha på Livets trassliga bastmatta skrev igår om sammanträffanden, och om inte detta är ett sådant så vet inte jag...

(Bilderna i klippet är av Tage Åsén och musiken av Jack Nitzsche)

Kommentarer

 1. Och jag blir lycklig nu. Jag såg också Gökboet jag vet inte hur många gånger, det är fortfarande en av mina favoritfilmer, men jag hade helt glömt bort sågen tills jag läste ditt inlägg.
  Javisst, sågen var ju perfekt i sammanhanget!
  Jag kom inte i kontakt med sågmusik i levande livet förrän -76 då jag blev tillsammans med en man som kunde spela vilket instrument som helst, och även såg.
  Oj, vilka minnen sluttemat ur filmen väcker...

  Inte undra på att den filmen gick hela tio år i Sthlm.

  SvaraRadera
 2. Ops, det är inte såg som spelas i Gökboet, se mitt senaste blogginlägg. Så förvånad jag blev!

  SvaraRadera
 3. Nu börjar jag bli tjatig som kommentator på din blogg, men jag har modifierat mitt senaste inlägg något. Det är inte säker, men allt lutar åt ett annat instrument än såg.

  SvaraRadera
 4. Sammanträffanden ska inte föraktas. Gökboet. Oj! Såg den när jag gick i högstadiet tror jag och hjälp så berörd jag blev. Nu när jag tittade på inlägget hos Christina kom mycket tillbaka. Hjälp igen!

  Vilket roligt inlägg det här var Mira. Tack för det!

  SvaraRadera
 5. Christina: Oj vilken aktivitet våra inlägg satte igång!

  Kesu: Gökboet är en film som sätter igång många tankar och berör oss innerst inne. Den satte väl också, om jag minns rätt, igång en jättedebatt om psykiatri och psykofarmaka när den kom.

  SvaraRadera
 6. Nostalgi i kubik!
  Och mera sammanträffande.
  Kanske, kanske, ska vi sätta upp Gökboet som teater till våren...

  SvaraRadera
 7. Ninna: Visst är det märkligt... Nilssons hotell...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.