Skansen - Lusthuset från BellmansgatanDen här lilla pärlan står i Skogaholms park alldeles invid köksträdgården. Här skulle jag kunna tänka mig att sitta i sommarkvällsskymningen med en fotogenlampa som enda sällskap. En plats för kontemplation.

Och sakta i skymningsdunklet smyger sig någon närmare. Jag lystrar till, tittar upp, hör grusknaster, anar en skugga... Kom i min famn!

Kommentarer

 1. Du fotograferar alla de här tingen, husen och miljöerna på ett underbart vackert sätt. De flesta fotograferar sådant här ur ett titta-på-utifrån-perspektiv. Du verkar ha någon sorts titta-på-inifrån-perspektiv i alla dina bilder från Skansen och liknande miljöer. Föremålen du visar kommer till sin rätt och ljus och stämningar förmedlas så vackert och fint. Det är ett rent nöje och en stor glädje att få se bilder som dessa!

  SvaraRadera
 2. Sitter och funderar på vad som händer i mig när jag tittar på dina fina bilder, de får mig att på nått sätt hamna "där" inne i bilden.... svårt förklara. Vet inte riktigt hur jag skall formulera känslan i ord, tänker som så att jag kollar väl kommentarerna så länge, medan jag funderar på hur jag ska uttrycka mig.....Vad behändigt, där fanns ju svaret, Staffans kommentar är så mitt i prick som nått kan bli. "Titta innifrån perspektiv", det var ju precis det jag menade när jag sa att jag hamnade inne i bilden! Långrandig kommentar, men det är svårt att med några ord bekriva en känsla....
  Må så gott, och du Mira, jag trivs himla bra här hos dig:)

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder! Vilket fint hus!

  SvaraRadera
 4. Staffan H: Oj! Jo, men så är det nog. Jag ser liksom bilden inne i mig själv redan innan jag tar den. Tackar och bugar till marken för de snälla orden...

  Billan: Roligt att du tycker så. Jag blir alltid så glad när jag lyckas förmedla det jag vill säga... Det finns så mycket fint. Oftast på mycket närmare håll än vi tror.

  Eva H-Höjden: Hej Eva! Tack snälla! Den lilla paviljongen stod där och viskade för sig själv bland de gröna träden...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.