Kräkvinspimplare och glödsvedda kölsvin!Alabasterskalle, asfaltplågare, anfäkta och anamma, anamma och regera, apsvansade analfabeter, bondlurkar, bygdesnille, deghögar, dynamitgubbe, dyngspridare, flåbuse, fockhals, fria fantasier av en sjuk inbillning, fåntrattar, galgfågel, gamla knölsvan, galoschkäft, glödsvedda kölsvin, grobian, gråsuggor och dreglande paddor, guanokrämare, guttaperkahjärna, gyckelmakare, insjögangster, jag ska göra papegojpaj av hela rasket, kanapéer och konjakskransar, kannstöpare, karnevalsdiktator, kataklysm, knölföda, krabbsaltade tångräkor, krabbtaska, kramsfågelmördare, kråmgädda, kräkvinspimplare, landsvägsmarodör, likbjudare, lipsill, luspudel, malliga mollusker, mudderpråm, murmeldjur, näbbgädda, orgeltrampare, pillerbagge, pistaschgubbar och surkålsstuvning, platta till dina fötter själv, pottsorkar och plattfötter, plikthuggare, potatisgrisar, rotborstar, rullsvansapa, rötägg, sabelskramlare, sillmjölke, sillstrypare, skabbhals, skottkolvar, skråpuk, skräling, snabelamöba, snyltrot på ädel tistelstam, sopprot, spärrballong, svinpäls, sötvattenspirat, tagghuding, tångräkor, vedervärdiga tryffelsvin, åsneskallar, ärkebanditer!!!Kapten Haddock! Jag älskar dig!

Kommentarer

 1. Jeg var aldri med blant de store Tin-Tin-fansen, men jeg synes kapteinen er skjønn. Passe sint og brumlete med - nettopp - et mildt sagt blomstrete språk!

  SvaraRadera
 2. Tänk att ha ett så stort förråd av invektiv att kunna ta till när andan faller på! Man blir ju lite avundsjuk... :-)

  SvaraRadera
 3. Anita: Ja, han är en riktig tvärvigg med med ett bultande gott hjärta, den gamle sjöbjörnen. Tin-Tin är liksom lite föör präktig...

  Staffan H: Hm... Det är väl bara att lära sig utantill! Sätt igång och plugga! ;-)

  SvaraRadera
 4. Men va fasen! Mitt fantastiska inlägg (host, host) från igårkväll är borta. Jaja! En gång till då :)

  Och jag älskar dina inlägg! Kapten H är en gammal favorit. Han var med i ett av mina allra första (men inte bästa) blogginlägg.

  http://ikesunamn.blogspot.com/2008/08/anfakta-och-anamma-svenskt-bttre-n.html

  SvaraRadera
 5. Jag läste ditt inlägg om dom kvicksilverhaltiga lågenergilamporna som vi ska hantera framöver innan jag kom till Kapten Haddock. Tänkte när jag läste den njutningsfulla samlingen invektiv: Mira är verkligen arg!

  En hel del av det där kan man nog använda på dom som beslutat om glödlampornas försvinnande nu - innan det finns ett godtagbart alternativ.

  Kapten H gillar jag också. Starka känslor - och snabba!

  SvaraRadera
 6. Kesu: Visst verkar det som om Blogger har haft en massa underligheter för sig den sista tiden...

  Och är det inte så man önskar? Att vara som din kompis och ha dessa underbara skällsord färdiga och på plats i skallen när någon förolämpar en.

  Gabrielle: Ja, det var onekligen lite kapten Haddock över mig i går förmiddag, även om jag gjorde anfäkta och anamma-inlägget kvällen innan. Men de passar bra ihop. Tyvärr hjälper inte anfäkta och anamma i det här läget...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Mor, lilla mor...

Halliken Helges lilla Beda

Nordanvinden och Solen