Jag gick till Skansen...Idag tog jag mig före att gå till en av mina gamla arbetsplatser. Ja, jag har jobbat på Skansen. En sommar satt jag som värdinna i en av gårdarna. Det var en varm sommar och jag svettades i min folkdräkt. Men ändå kom den här sommaren att bli ett minne för livet. Jag fick jobbet genom etnologiska institutionen, och det passade mig bra.

Och idag gick jag dit igen. Det finns väl knappast någon i Sverige som inte känner till Skansen på ett eller annat sät. Om det så bara är för att de sett på Allsången eller hört Kulle läsa nyårsklockorna.

Skansen är Skansen, tycker kanske somliga. Djur, björnberget, Skansenakvariet, apberget och mossiga gamla hus. Trängslig julmarknad och, ja - Allsången då förstås. Knätofs!

Men jag skulle vilja visa ett annat Skansen. Lite annorlunda. Med Miraögon. Ja, så får det bli.

Jag har fångat många motiv, så för att det inte ska bli ökenscroll, så lägger jag in dem i lagom portioner.

Jag tillägnar hela den här dagens utflykt med alla dess inlägg till min älskade syster Ninna för att hon är bäst och för att hon alltid läser ur "Stilblommor och grodor" för mig...

"Först gick vi till björnarna och såg hur dom mådde. Sen gick vi till uvarna och såg hur dom mådde. Sen gick vi till aporna och såg hur dom mådde och sen gick vi till Arthurs grav och såg hur han mådde."Kommentarer

 1. Äsch då, du förekom mej! Den hade jag ju tänkt lägga in som kommentar...

  SvaraRadera
 2. Oj, så många goda minnen som ramlar över mig när du talar om Skansen!
  En sommar när jag var i yngre tonåren jobbade en någon äldre tjej som jag kände lite, där - jag var sååååååå avundsjuk på henne.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Tillägnan till din syster - det tycker jag om. Det förhållande mellan dig och din syster som skymtar fram i din blogg emellanåt gör mig varm om hjärtat. Men så har jag själv två systrar som är mycket mycket viktiga i mitt liv. Det har också fått mig att lite särskilt intressera mig för systrar lite så där i allmänhet.

  Skansen ger mig också goda vibbar men nu var det det här med systrar jag ville kommentera!

  SvaraRadera
 4. Billan: Det kommer! Det kommer! :)

  Ninna: Hehe...

  em: Så roligt! Hoppas jag kan locka fram lite mer nostalgi med resten av bilderna då...

  Gabrielle: Jag har bara ett syskon i livet (vi hade en bror som dog innan någon av oss föddes) och sedan mor dog har vi kommit varandra väldigt nära. Vi har kul ihop helt enkelt. Skrattar åt samma saker. Har samma historia. Ja, det är något särskilt med systrar...

  Ordverifiering comente, och ja, det kan man ju säga...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.