En afton på Villa PauliFyra före detta arbetskamrater ville gå ut en kväll för att äta gott och ha det trevligt tillsammans. Vi gick till Villa Pauli i Djursholm.

Det blev nästan mer fotografera än umgås för min del... Ursäkta och förlåt, mina vänner - men å andra sidan. Ni känner ju mig...Villa Pauli stod färdigt 1907 och ritades av Ragnar Östberg, som också ritat Stadshuset i Stockholm.

Villan beställdes av den förmögna Anna Pauli som bostad till henne och hennes make Albert och deras barn.Östberg ritade villan främst med tanke på de fester och representationsmiddagar som paret höll i början av 1900-talet. Och miljön känns verkligen överdådig. Jag låter bilderna tala för sig själva. Jag upptäcker att jag inte har så mycket att tillägga.


Sedan 1986 är Villa Pauli en medlemsklubb med gourmetrestaurang, festvåning, konferensvåning och hotell.

Tack E för en fin visning!

Kommentarer

 1. Det var villaen sin! :D
  Likte spesielt godt hestehodet - den har et søtt glimt i øyet, selv om den er i stein!

  SvaraRadera
 2. Anita: Ledsen om jag måste göra dig besviken, men hästhuvudet är en älg. Men glimten i ögat har han förvisso ändå! ;-)

  SvaraRadera
 3. Hahaha. Og elg som det er så mye av herover. Men søt - virkelig. Elg er ikke et typisk utsmykningsdyr. :)

  SvaraRadera
 4. Jisses vad mycket vackra och intressanta saker du hittat här. Folk brukar ofta skrika högt när jag säger att jag ofta gillar jugendstilen, kanske för att jag förknippar den med de gamla släktingarna som fanns kvar när jag var barn.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.