Sinnrikt - SynSist men inte minst, absolut inte minst, är Korsika synens ö.
En se-värd ö.

Från det jag flög in över ön och såg bergen, kustlinjen och grönskan, föll hakan ner och blev sen liggande där nere någonstans i bröstnivå under hela resan. Ön tar musten och sansen ur mej. Runt varenda krök och varteviga hörn väntar något nytt att titta på. Jag är en privilegierad person som har seendet som yrke. Fotografens.

Över trehundra bilder har jag tagit på min Korsikavecka och endast en liten del har jag lagt ut här på min blogg.Från långt borta till nära, från ljust till mörkt - allt har det lockat mej att fånga. Kameran har blivit en organisk del av mej själv, en förlängning av min hand och arm. Fingret har ständigt vilat på avtryckaren.Det vi ser påverkar oss mer än vi kan ana. Vi blir gladare när det är ljust omkring oss, vi äter lika mycket med ögat som med munnen. Vi kan glädjas åt skönheten hos en annan människa och åt hennes leende och vi kan smeka med ögat över ett vackert ting eller en formfulländad linje. Lika mycket som vi mår illa av fulhet och förstörelse.

Bilderna från Korsika ligger kvar för min inre syn och jag längtar och väntar ivrigt att få återvända.

Kommentarer

 1. Hej, härliga bilder!!
  Jag tror du skulle trivas här i Languedoc också, här finns många fina miljöer...
  Kolla min blogg "Brev från Servian" om du har lust :-)
  Hälsningar Karin

  SvaraRadera
 2. Karin: Hej Karin och välkommen hit! Det ska jag verkligen ta och göra! :) Det blir nog flytt till Frankrike vad det lider. Om vi bara kan komma på hur vi ska försörja oss...

  SvaraRadera
 3. Tack, för oss var det en sån lycka att upptäcka Languedoc, så vi var bara tvugna att flytta hit :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.