Röda Magasinet

Kära gamla vännerna A och K driver sedan många år antikaffären Röda Magasinet vid Lindholmens gård strax norr om Vallentuna. Och detta röda magasin blev ett utmärkt utflyktsmål denna den sista av septembersöndagar, då solen tittade fram och lyste på gyllenträd och guldängar och temperaturen lyckades masa sig upp till hela 20 grader.

Efter att ha botaniserat bland allt det fina och spännande på de två våningarna i magasinet samt blivit med inte mindre än tre gamla lampor, avnjöt vi fika med hembakt i solskenet utanför.

Röda Magasinet håller öppet även nästa söndag, den 1 oktober, men stänger sen för säsongen. Fast jag har förstått att om man drabbas av outsäglig lust att gå på fynd- och finjakt, så kan man ringa och om innehavarna är hemma och har tid, så öppnar de så man får komma och titta. Telefonnumret finns på hemsidan.

DSC_8179r

DSC_8174r

DSC_8171r

DSC_8177r

Eldskärmen höll på att bli min, men jag blev plötsligt osäker på måtten, därför fick den bli kvar. Men jag gillar den skarpt.

DSC_8151r

DSC_8152r

DSC_8153r

DSC_8154r

DSC_8155r

DSC_8156r

DSC_8159r

DSC_8160r

DSC_8161r

Denna lampa går däremot inte längre att köpa. Den fick följa med hem…

DSC_8164r

DSC_8165r

DSC_8166r

DSC_8168r

DSC_8169r

DSC_8178r

Och vad är välan detta, om inte en alldeles grön Blinka 19?

DSC_8176r

Precis när vi skulle gå, upptäckte jag att hela magasinet vilar på gjutjärnspollare. Massor av gjutjärnspollare. Hela vägen under. Jag kröp runt på alla fyra och kikade. Fascinerande.

Åk dit och titta!

Ja, inte bara på pollarna då…

Kommentarer

 1. Margetha Lihnell-Djurskog24 september 2017 21:19

  Och Blinka 19 följde med hem - Eller?

  SvaraRadera
 2. Idag har jag ägnat tid åt att läsa bakåt i din blogg. Har suckat och ojat mig och skrattat igenkännande och fascinerats över alla våra beröringspunkter. Igår var jag nämligen på visning av Wicanderska villan med en fantastisk och entusiastisk guide. Har skrivit om det idag, men har alls inte lika vackra foton som dina. Jag använder bara en kompaktkamera som jag trivs med, men det är klart att det blir inte samma sak som när man har "riktiga" grejer.

  Idag har jag alltså återigen längtat till Pyrenéerna (väljer mellan att resa dit igen nästa sommar eller vandra längs Hadrianus mur i England), sett de där glaslamporna du gav mig länken till och funderat om du inte kan sätta solcellslampor i dem och ha dem utomhus, stönat när du (såklart) besökt Eldhs ateljé som står på min att-göra-lista, nickat igenkännande åt alla vackra franska smidesräcken, lidit med dig i valet om golvet ska sparas eller läggas över, dreglat vällustigt över Bobergs Nobelpalats, sörjt Leonard Cohen, skrattat löjligt åt att du också alltid köper Sir Williams ... etc ... etc ...

  Och ändå har jag bara kommit ett år bakåt i din fina blogg. Jag tog mig friheten att spara ner ett foto, det på den fantastiska takkronan i Bergianska. Jag kommer inte att använda fotot till något annat än inspiration. Skulle gärna göra något liknande. Och skulle gärna kolla in årets julutställning om de fortsätter med den traditionen.

  Nu måste jag sova. Önskar nästan att jag blev lite sjuk så att jag kunde ägna mer tid åt att blicka bakåt hos dig, men jag får återkomma :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj, Anni! Så lustigt. Jag har själv rotat runt på din blogg och hittat beröringspunkter och spännande inlägg. Det är SÅ roligt när man hittar själsfränder där ute i cyberspace som man aldrig råkat på om det inte vore för bloggandet. Det är bara att glädjas och ta vara på de fina bloggvänner man får. Tack för att du finns därute!

   Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Mor, lilla mor...

Nordanvinden och Solen

Halliken Helges lilla Beda