Motala verkstad

_DSC0058mv

Jag vet inte vad det är med övergivna platser och gamla industrimiljöer som känns så fascinerande. Hursomhaver stod Motala verkstads gamla industriområde på listan över besöksmål och i värme och gassande sol snirklade vi oss dit.

_DSC0059mv

Detta är väl inte direkt en övergiven plats, här försiggår saker i byggnaderna, men stämningen är helt klart tämligen “övergiven”.

_DSC0061mv

Jag tycker om den här arkitekturen. Funktionerna. Färgerna. Allihop lite sjangserade (precis som stavningen av det ordet). Flagnande men ändå mättade, vackra.

_DSC0062mv

Motala gamla verkstad ligger mitt emellan Motala ström och Göta kanal och grundades från början på initiativ av Baltsar von Platen, som behövde material till byggandet av kanalen på 1800-talet.

Det förvånade mig att den vid Borensberg så livligt trafikerade kanalen här var helt tom. Inte en enda båt kom eller passerade så länge vi var här.

_DSC0064mv

_DSC0065mv

_DSC0066mv

_DSC0067mv

Jo. Jag tror definitivt det är något med färgerna. Och teglet naturligtvis. Tegel som byggnadsmaterial är oslagbart.

_DSC0069mv

_DSC0071mv

Läs mer om Motala verkstad här.

Kommentarer

  1. Fin blogg, vackert med gamla industrimiljöer - rostigt järn mm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och välkommen hit! Jag visst är det nåt särskilt med såna här miljöer!

      Radera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.