Gyllensol och småspik över kalfjälletDen här natten blev vi kvar på kalfjället vid Jotunheimen. Vädret var minst sagt dramatiskt och stora, svarta moln kom dragande från sydost. Emellanåt kom en isande vass regnskur och rätt vad det var kom där ett gyllengult solskott och värmde upp världen.Det blåste rejält och byarna skakade husbilen. Men vi stod inte ensamma på den karga rastplatsen, och det kändes faktiskt rätt skönt.

Vi stod med vindrutan rätt mot solnedgången och kunde njuta av den till sista sekund, över 1000 meter över havet.Ensamma var däremot invånarna i det här lilla tältet. Troligtvis hyfsat vana fjällvandrare, för de hade letat upp den mest läiga punkten de kunde hitta. Men jag tyckte ändå rätt synd om dem...Vi sov gott. Vaggade av vindens grabbatag och regnets smatter på taket.

Kommentarer

  1. Bild 2 är magisk.
    Därnere ligger ingången till Morias gruvor.

    SvaraRadera
  2. Skaffaren: Du har förstått det här... ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.