Varm natt vid Julita

_DSC0341j

Vi, syster Ninna och jag, fann natthamn vid Julita gård, Nordiska museets lantbruksmuseum vid sjön Öljaren i Sörmanland. Vi har båda varit här förut, vid flera olika tillfällen. Jag har ätit vildsvinskorv på värdshuset, smugit runt i parken, besökt lantbruksmuseet och haft parentation i det lilla kapellet tillsammans med 20 agronomer. Alltmedan mors lilla hund satt bunden i ett träd utanför och sjöng ikapp med “En vänlig grönskas rika dräkt”.

Den här gången tog vi en kvällspromenad med Emser när solen gått ner. Det var varmt. 23 grader ute och 27 i husbilen. Hässleklockan (eller om det var nässelklocka) blommade ymnigt under träden.

_DSC0342j

Himlen var alldeles ljus men skuggorna djupa, så alltför många fotografier lät sig inte tas.

_DSC0343j

Vid det buktiga orangriet bodde alla sorters pioner som tänkas kan, och doften var bedövande. De vita pionerna lyste i skymningen. Återfångade kvällshimlens skinande ljus.

_DSC0344j

Julitas parkering är så vist anordnad, att där finns speciella platser för husbilar . Fint iordninggjorda med klippt gräs och skuggande träd. Tre husbilar stod där redan när vi kom. Vi ställde alla fönster och takluckor på vid gavel, drog för myggnäten och försökte sova i värmen. Det gick till slut.Kommentarer

 1. Vi hade planerat att åka dit idag, men vete tusan om jag orkar. Den här värmen tar kål på mig. Fast maken har redan packat fotoväskan... kanske åker vi ändå... Ack, ack, alla dessa beslut att fatta när man bara vill att det ska regna lite så att luften går att andas igen...

  SvaraRadera
 2. IET: Hoppas ni kom iväg! Det är ju så fint där. Och svalt under träden.

  SvaraRadera
 3. Vi åkte idag. Och det var så himla PERFEKT. Så mycket att se och svalare. Var där i flera timmar. (Vilken tur att vi inte åkte igår, då hade vi förmodligen inte orkat ta oss knappt till växthuset.)

  Tack för kalkbrotts-tipset. Jag tror inte att vi varit där. Det finns ett alldeles nära Julita som vi åker till ibland, tror inte det är samma, känner inte igen sjöutsikten så nära. Plus att man ser linbanan bra från det andra.

  Älskar din blogg Mira! Du håller min upptäckarlusta vid liv. Kram! :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.