Hos vargarna på Nordens Ark

_DSC0370v

Syster Ninna har länge närt en dröm som bestått i att få fira sin jämna födelsedag hos vargarna på Nordens Ark. Sagt och gjort. I god tid bokade jag guidning i vargskogen med efterföljande middag på restaurangen för tio personer. Och här vilade minsann inga ledsamheter. -En av gästerna är synskadad, sa jag. –Inga problem! sa dom. -En är vegetarian, sa jag. –Inga problem det heller, sa dom. -Vi har hund och husbil med oss, sa jag! –Går bilen in under vårt hundsolskyddstak? frågade dom? –Nä, bilen är 2,80 hög, sa jag. -Då får ni stå på vår handikapparkering, sa dom, den är skyddad av höga, skuggande träd.

_DSC0371v

10 personer hade en jättetrevlig eftermiddag tillsammans med vargar och guide och en massa andra djur också på Nordens Ark vid Åbyfjorden i Bohuslän. Välordnat, välskött och tillmötesgående. Lärorikt och engagerat.

_DSC0372v

Anpassat för både barn och vuxna, med eller utan funktionsnedsättning och inte minst för djuren, som har stora hägn i ren naturmiljö.

_DSC0373v

Jag ska återkomma hit någon gång i lugn och ro, när jag inte står som arrangör för en födelsedagsfest, och ta mig en ordentlig promenad och titta på alla djur.

Grattis i efterskott förresten, Sys! Jag väntar på dina bilder med din nya kamera!

Uppdatering: Här kan du se Syster Ninnas bilder från varghägnet.

Kommentarer

 1. Så ska service vara! Man blir glad när man hör sådana positiva berättelser. Det är minsann inte alltid.
  Vackra vargar som bonus.

  SvaraRadera
 2. Häftigt att komma så nära vargarna! Jag har bara sett varg i vilt tillstånd och då var det ju sådär hundra meter ifrån.
  Och jag tycker också att det är väldans konstigt att man inte får ha med sig hunden på vissa uteserveringar!! Begriper inte varför! Och sen finns det jättefina ställen där de kommer direkt med en skål kallt vatten till hunden, det är toppen! Kan tipsa om Häringe slott där hunden t.o.m. får vara i matsalen! Där har dem en separat matsal för de som inte vill ha hundar i sin närhet!
  heanku

  SvaraRadera
 3. Annica: Du må tro att vi som fick den var glada också...

  heanku: Häringe slott! Det ska jag komma ihåg. Jag har just varit på ett slott till där hunden var välkommen. Berättar strax! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

Min kära gamla Husqvarna Automatic

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Gyllene snittet

Svart

Nordanvinden och Solen

Mor, lilla mor...

Född fri - lejonet Elsa