Hagaparken som andningshålJag har haft väldigt mycket att göra på jobbet den sista tiden och idag kunde jag äntligen lämna ett stort jobb till tryck. Som så ofta när det är gjort, går luften ur Mira.Utanför mitt fönster gnistrade oktoberluften och jag kände att om jag inte får ta min kamera och komma ut genast så... Ja, då orkar jag inte en enda sekund till.

Jag drog till Hagaparken.Lät axlarna sjunka ner och lirkade upp kameran ur den alldeles för tunga kameraväskan. Andas in. Andas ut.Gå sakta. Se. Lägga huvudet på sned. Färgerna. Intefärgerna.Gustav III:s paviljong speglade sig i Brunnsvikens vatten.

Och mitt emot ligger Grottan som egentligen skulle ha fungerat som ett vattenschakt för en reservoar uppe på berget. Det blev inget med det. Kungen mördades och senare sänktes Brunnsviken och då förlorade tunneln kontakten med sjön.Kvar finns ett hål i berget med illaluktande, skräpigt vatten.
Vid Koppartälten har Christo varit på besök och på Haga slott pågår renoveringar för de nya hyresgästerna.Solen dalade och det sneda ljuset fick den där märkliga blandningen av varmt och kallt. Fingrarna började bli frusna, men jag hade uppnått det jag åstundade. Lite stros i inspirerande miljö med min älskade kamera som sällskap. Resultatet blev också bilder till er. Varsågod!

Andas in. Andas ut.

Kommentarer

 1. Tack för vackra bilder och roliga minnen! En bra start på denna dag som är gråare än grå och våtare än våt.
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Åh Mira... vad skönt det var att börja dagen så här... andas in... andas ut...
  /I.

  SvaraRadera
 3. Fjärlin vingad syns på Haga!

  Jeg observerte at "noen" skal flytte inn på Haga. Håper det fortsatt blir åpent i paviljongen i det minste.

  Släng din peruk!

  SvaraRadera
 4. Tack för härliga bilder - och skön höstandning!
  Gustav III:s paviljong är en av mina favoriter. När solen börjat värma om våren är gaveln och trappstegen som syns på din bild en av mina favoritläsplatser. Jag brukar cykla dit och sitta där och njuta.
  Denna säsongs sista visning av paviljongen (31 aug tror jag) var jag med på och det var jättebra. En ung och mycket kunnig och dessutom trevlig guide visade oss runt och blev bara glad och inspirerad av att vi var frågvisa. Paviljongen är en liten pärla!

  SvaraRadera
 5. Tack för vandringen i den vackra Hagaparken. Precis vad jag behövde idag. Jag håller också på med ett större jobb på mitt jobb. På eftermiddagen idag kände jag att jag bara måste göra något annat ett par minuter, så jag surfade in här, tittade och njöt för fullt. Sedan kändes det mycket bättre och allt flöt resten av dagen. :-)

  SvaraRadera
 6. em: På något sätt så kändes det som sista chansen för i år. Och mycket riktigt. I går morse började alla löven, som dittills suttit kvar, att rasa av träden.

  IET: Alldeles nödvändigt ibland! Andas in. Andas ut...

  Anita: Ja, "Någon" eller "Några" ska definitivt flytta in på Haga, och nu fejas och fixas där något alldeles väldigt. Var det Bellman som skulle slänga sin peruk? Eller Mollberg?

  Gabrielle: Vet du, jag kikade faktiskt efter dig. Kanske, kanske... Men solen hade hunnit försvinna bakom trädtopparna och där var alldeles tomt...

  Staffan H: Jahouuu! Då har jag uppnått något igen!!!

  SvaraRadera
 7. Trevligt att tänka på att du tittade efter mig. Nån gång kanske det blir träff!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.