Naturhistoriska Riksmuseet

Målet för dagens Museibesök var Naturhistoriska riksmuseet utanför Stockholm. Denna stora, pompösa byggnad rymmer allt från dinosaurieskelett och naturalier via skaparverkstad för barn till landets modernaste digitala planetarium, Cosmonova. Det var mycket folk, som vanligt på söndagar, och kanske jag måste tänka om när det gäller mina museibesökardagar, om jag ska kunna gå i lugn och ro och skrota som jag vill, bland montrar och tavlor.

Hursom, jag presenterar ett litet collage av det jag såg och fotograferade, efter att - faktiskt - inhämtat fotograferingstillstånd på museet. Hellre det, tänkte jag, än att bli haffad och fyad.22 ton gediget järn hittat på Grönland
Bara miljön och arkitekturen är väl värd att titta på.


Hej Mårdhunden!


Gökar?


Mitt träd!
To transporterroom 6; Two to beam up!

Kommentarer

 1. Snacka om ambitiös blogg. Du gör ju rena reportage, Mira. För oss som bor ett längre stenkast från exempelvis Naturhistoriska är det bara att tacka och ta emot. Keep smiling.

  Staffan

  SvaraRadera
 2. Du gör rätt ambitiösa grejor själv, Staffan! Det märks att du är copy, för det är du, va? Ordmänniska... (och bildmänniska!)

  SvaraRadera
 3. Nåt åt det hållet, ja. ;)

  SvaraRadera
 4. När jag var liten fanns ett postkontor i bottenvåningen på museet vilket fick till följd att när jag ville gå på museet sa jag att jag ville se "instoppade djur på posten".

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.