Ge mej en hand...Vilket får mej att osökt tänka på den gamla historien om veterinär Fogelin och handen i kossan.

Veterinär Fogelin, som jag minns som en bister karl, fick in en kossa som hade fått "vasst". Döm om hans förvåning när han ur den öppnade kon får se en stor, fet, skär hand sticka ut.

Rosa hade väl gått där i godan ro och försökt stilla sin hunger, och i hastigheten rivit med sej lagårdsförmans gummihandske. Den gick inte att idissla...

Förresten hette alla min barndoms kossor antingen Susanna eller Carmencita. Susanna efter hon i badet och Carmencita efter Frithiof... Bara så ni vet...

Kommentarer

 1. Susanna - Carmencita - och Rosa!
  Och när - många år efter Vogelins död seminstationen flyttade dit och städade lokalerna - hittade dom träben till Rosa (eller om det var Susanna eller Carmencita...)

  SvaraRadera
 2. Du ser, avbildar och kommenterar på ett sätt som visar på dimensioner och "mikrokosmosar" man annars bara passerar utan reflektion.
  En ställning arbetshandskar t ex.

  SvaraRadera
 3. Ninna: Jo, på den tiden var en kossa en kossa, ett djur som värdesattes, och bröt hon ett ben så skulle det uppenbarligen ersättas med ett trädito. Kossa med träben...! Stavade han med V?

  Anonym: I dagens spring- och stressamhälle kanske man borde stanna upp lite oftare och betrakta en bisarra skönheten hos... en ställning med arbetshanskar.

  SvaraRadera
 4. Du har rätt - det var nog F.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg i den här bloggen

Världens bästa kopparputsmedel!

Min kära gamla Husqvarna Automatic

Floran i färg – vad man finner vid vägkanten

John Bauer

Med husbil och hund i Europa

Svart

Gyllene snittet

Mor, lilla mor...

Nordanvinden och Solen

Halliken Helges lilla Beda