Engelbrekt i dimma

På min utfärd igår till Observatoriemuseet passerade jag även Engelbrektskyrkan, som ligger mellan Birger Jarlsgatan och Valhallavägen i Stockholm. Den skymtade också i diset uppifrån Observatorielunden.

En fascinerande byggnad. Byggd 1914 med Lars Israel Wahlman som arkitekt och med jugend som uttalat formspråk. Den är väl värd att skådas på närmare håll. Jag återkommer!

Det verkar helt klart som om jag måste lägga till en etikett i min redan digra samling: Arkitektur.


Kommentarer

 1. Min mormor och morfar gifte sig i Engelbrektskyrkan den 29 december 1922. Då var kyrkan bara 8 år gammal.

  SvaraRadera
 2. Spännande! Bodde de i närheten av Engelbrekt? Törs jag gissa att din nya blogg skulle blivit en släktforskningsblogg... om den blivit?

  SvaraRadera
 3. Min mormor var hushållerska på Östermalmsgatan och jag antar att det var anledningen till valet av kyrka. Nä, den nya bloggen skulle ha handlat om Stockholms byggnader. Den kanske kommer längre fram i tiden.

  SvaraRadera
 4. De gjorde ett bra och vackert val av kyrka, tycker jag. Stockholms byggnader! Intressant. Jag har ju också börjat lite med byggnader - som du märker... Det går liksom inte att låta bli. Fast jag klämmer in dom i min redan befintliga kökkenmödding...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.