Route barrée en période de submersion

DSC_7137r

Vid en av mina många hundpromenader råkade jag på vår bys lilla (!) bäck, Ruisseau de Badeaussou. Uppenbarligen har den idag så beskedliga rännilen egenheten att svämma över med jämna mellanrum. Den som så många andra ruisseauer i trakten.

DSC_7138r

Och vad jag förstår pratar vi då inte om översvämning, utan om ÖVERSVÄMNING. Över Alla Bräddar. Så till den milda grad att gatan måste stängas av.

I februari kom förresten ett regn så hiskeligt att dricksvattnet i hela regionen blev otjänligt och man fick hämta vattenflaskor hos kommunen. Undras om man tar dricksvattnet ur den här bäcken?

DSC_7142r

DSC_7139r

Jag följde bäckfåran en bit, och stötte på både märkliga felparkeringar, ljuvliga irisar samt en vattenhund som bara dök upp och ville ha med Emser ned i vattnet.

DSC_7140r

DSC_7141r

DSC_7144r

Emser blev faktiskt en smula bestört över blötdjurets iver.

DSC_7143r

Jag hade gärna följt bäcken ytterligare en bit, men se, efter den här viadukten tog det stopp. Och i Frankrike finns ingen allemansrätt.

DSC_7145r

DSC_7149r

Så det blev att trava på den vanliga vägen istället…

Kommentarer

  1. Trevligt stråk att promenera vid. Och så fina iris.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande att upptäcka sin nya "hemort".

      Radera
  2. Många nya och obekanta överraskningar väntar i det nya landet. Allt från hur den politiska kartan ritas om till rivningsupptäcker och presumptiva översvämningar. Och skräckinjagande nystan av elledningar😄🇫🇷🍷👍👨‍🎨 Fint blir det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Framförallt skräckinjagande nystan av elledningar... 😄

      Radera
  3. Inte bäckahäst - bäckahund! Bäst du passar Emser.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg