söndag 1 september 2013

Hem

_DSC1150h

Så kom då dagen för hemresan. Vi åt frukost ovanför färjehamnen i Dover, alldeles intill Dover Castle med utsikt över både slottet och kanalen.

_DSC1152h

Intill i vägkanten stod en alldeles underbar English rose, som jag inte kunde låta bli att ta en bild av. Vilken färg!

_DSC1163h

Sen vidtog färjebestyr. Mitt i kanalen kom vi in i ett bälte av tjocka, som fick färjan att slå på mistsignaleringen. Häftigt!

Väl ute ur gröten trädde de engelska cliffsens franska systrar fram; Falaiserna. Och på dem Cap Gris Nez, som vi besökte i höstas. Bonjour! Och Hussen kunde börja prata sitt fädernesspråk igen.
    _DSC1164h

Bunkra upp franskmat på Auchan och sen pila hemåt. Nattplats invid ett vackert tyskt slott.

_DSC1165h

_DSC1147h

I höjd med Hamburg pajade kylskåpet.

Det var fortfarande solgass och 30 grader varmt…

4 kommentarer:

 1. Tack för den här intressanta och vackert fotograferade Englandsresan. Det var fint att få följa med. Jag hänger med även på nästa tripp!
  Blev det konserver från Hamburg? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, Annica! Det var roligt att ha dig med! Vi fick köra ner det som gick i en liten kylväska vi hade med oss. Kylklampar gick inte att få tag på färdigfrusna, så vi sprang in på MacDomalds här och där och robbade is... :/

   Radera

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.