Häverödals tingshus lever upp!?Högt upp på min topplista över mest besökta inlägg har rätt länge Häverödals tingshus stått. Det gamla tingshuset som sakta men säkert hållit på att förfalla, eftersom ägaren inte velat ta sitt ansvar för ett kulturminnesmärkt hus.

Vi var där i våras och sörjde över det vackra husets bedrövliga skick. Se inlägget här. Sedan dess har jag hållit ögonen öppna i hopp om att få veta vad som händer med huset. Gissa om jag blev glad när jag härom dagen fick en kommentar om att något är på gång där uppe. Tingshuset har fått en ny ägare som lovar att ta hand om och rusta upp.

Norrtelje tidning har en hoppfull artikel om husets framtid och även bilder från insidan. Klicka på bilden i artikeln så startar ett bildspel. Det har också startats en Facebook-grupp som följer utvecklingen.

Så nu drömmer jag bara om att jag själv ska få komma dit och fotografera interiören...

Kommentarer

 1. Johnny: Förhoppningsvis är det slut på skriandet nu. Jag behundrar din påhittighet! :)

  SvaraRadera
 2. Det är skandal att gamla, vackra och unika byggnader får förfalla. De borde alla tilldelas en "skyddsängel". Nu får vi verkligen hoppas att nye ägaren håller sitt löfte.

  Sedan önskar man att hjärnbefriade vandaler sattes i tungt kroppsarbete. Då hade de ingen ork kvar att förstöra. Deras överloppsenergi borde tas tillvara.

  SvaraRadera
 3. Christina! :)

  Anta Snaque: Du har en poäng där... ;)

  SvaraRadera
 4. Nora: Hur ser smileyn får hållda tummar ut?

  SvaraRadera
 5. - Lördagen den 21:e maj har vi ÖPPET HUS med visning av tingshuset mellan 12.00 till 16.00, vi bjuder på en fika till tonerna från det trevliga bandet OSQUAR MUTTER. Tingshuset Häverödal Edebovägen 1 Häverödal, vore kul om du tittade förbi, skicka gärna denna inbjudan vidare till trevliga grannar & vänner.

  PS; Vi vill betona att huset visas innan vi restaurerat och målat om inne byggnaden, först ska länsstyrelsen gör sin antikvarisk förundersökning. Mvh Tingshusets vänner :)

  http://www.facebook.com/pages/H%C3%A4ver%C3%B6dals-tingshus/141389985902896?ref=ts

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.