OkynnesfotograferingEtt ärende i förkovringssyfte förde mig till staden. Efteråt lockade mig en promenad på Skeppsholmen. Förutsättningslöst stros.Det låg något i luften. Soldis?
Befriad från elementen?Vilket museum är vackrast? Jag vet vad jag tycker...
Hur skulle det se ut med fönsterluckor på Moderna Museet?Kor. Har jag alltid tyckt om!Troligtvis inte...Jag gick inte in. Ville inte alls. Har fortfarande inte gått in. Någonsin, sedan Moneo.Runt hörnet stoppade mig en ung man. -Vill du se mer konst? Jag visar min examensutställning! Jag har just gått ut konsthögskolan. Sa han.

Där gick jag in.

Han hade haft vernissage. Jag blev glad av en grön tavla. -Är du ute på jobb? frågade han, fick syn på min kamera. -Nae inte direkt, sa jag. -Åhå. du är bara ute och okynnesfotograferar! -Just precis! Sa jag. Ba.Svanbröllop. Alla verkar ha fått bröllopsfnatt.


Luften var liksom... tjock. Men inte av avgas. Tjock av... vår?

Det kom en doft utifrån sjön. Mättad. Dräktig. Knäsvaghetsframkallande.

Måsarna sjöng...

Kommentarer

 1. Fina bilder! Roligt för jag var också där i dag på eftermiddagen. Gick runt båda öarna och såg mina första snödroppar och krokus på Kastellholmen. Blev sittande på en bänk i den disiga solen och tänkte ha det skönt en stund. En rätt förfriskad man med fiskespö slog sig ner bredvid mig och pratade. Han föreslog att jag skulle dela en starköl med honom men jag tackade nej. Flera gånger frågade han om jag hade en karl hemma. Hm, jag undrar om jag skulle känna mig smickrad eller ej. Han var väl sisådär 20 år yngre än jag. Men var väl inte så skarpögd pga ölen.

  Det där bananskalet som du plåtade låg det på en bänk vid trappan ner från Skeppsholmskyrkan?

  Och tänk om vi nästan såg varandra i dag!

  SvaraRadera
 2. Gabrielle: Tack! :) Tja... Han menade nog bara väl, killen med starkölen och metspöet. Förhoppningsfull. Det blir lite påträngande bara. Ölfilter. Ta det som smicker, du...

  Just där låg bananskalet! Och jag tror nog att vi nästan såg varandra. Jag gick bakom kyrkan när du gick framför. Luften rörde sig fortfarande.

  SvaraRadera
 3. Spontane bilder er kule og disse var noe av det mest rocka jeg har sett hos deg, Mira. Tøft! :)

  SvaraRadera
 4. Jag fotade kohuvudena när jag såg Daliutställningen, just då blev jag tillsagd att det var foto grafering förbjuden, genant. Men fina blev de.

  SvaraRadera
 5. Anita: :)

  Randiga Tråden: Äsch! Jag, sånt är rysligt genant. Men du hann i alla fall få bilden, eller hur? Och in genom fönstret... Det gäller väl bara personer...

  SvaraRadera
 6. Förutsättningslöst stros brukar jag ofta ägna mig åt med kameran, men jag har inte haft något namn på begreppet förrän du serverade mig ett. Tack för det och alla fina bilder; jag ser att du fått med det mesta inklusive elementens raseri.

  Det känns som läge för en walkabout efter påsk, eller vad säger du?

  SvaraRadera
 7. Jag blir nyfiken. Är det bloggaren själv vi ser i glaset (på kobilden)?

  Mer okynnesfotografering Mira! De här bilderna är lysande. Fnissar åt skyltarna. HUR ska vi tyda dem? Förbjudet att parkera snötippen? Eller förbjudet att parkera ditåt? Eller, jo, jag fattar nog egentligen, men jag tycker de var roliga ändå. Och svanarna. Och bananskalet, och, och ...

  SvaraRadera
 8. Staffan H: Definitivt en walk about efter påsk!

  Kesu: Mhm... I egen hög person... Det har blivit någon sorts tradition genom åren att ta självporträtt via spegling...

  Ja, vi får hoppas på det. Men hittills har snön dolt allt okynne. Både bildligt och bokstavligt. Kommer mera nu. Snart... Hoppas jag...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.