Mira experimenterarJag håller på att försöka digitalisera mitt diabildsarkiv. Jag fick en diabildscanner i julklapp, men den var så usel så jag blev tvungen att lämna tillbaka den. Mina diabilder är knivskarpa och har ett stort färgomfång och den fådda scannern gjorde slarvsylta av alltihopa.Eftersom en scanner av den kvalitet jag önskar kostar skjortan, håller jag nu på med ett experiment. Det blir inte riktigt som jag vill ha det nu heller, men det finns en ton i bilderna som jag tycker om. Därför kan jag inte låta bli att jobba lite med dem. Och publicera.Tegel är ett byggnadsmaterial som jag tycker mycket om. Det här huset finns i Älmhult. Förresten, det finns (fanns?) flera. Välgjort, fina detaljer. Lagom förfall. Blev bilder!Jag fortsätter att försöka få fram mina knivskarpa diabilder. Till dess visar jag dessa slumpens konstverk.Å andra sidan stämmer bildernas uttryck med det jag ville få fram när jag tog dem. Så helt fel blev det ändå inte...

För övrigt hade jag en märklig vana när jag var liten. Jag gillade att krypa ner och sätta mig i soptunnan när papperssäcken var nybytt. Jaja...

Kommentarer

 1. Gillar också tegel. Det där med att vara i soptunnan...har någon försökt tyda den vanan?

  SvaraRadera
 2. Jaja.. det gläder mig att böjelsen tycks ha avklingat!
  Ah, diabilder - så sällan vi tittar på dem nu för tiden.
  Men det här var ju ett roligt sätt att nyskapa med dem - blir vackert, om inte vad man tänkt sig från början.
  Jag hade en diabildskanner - föresten har jag en nu med, men det är en annan historia
  säger
  Margaretha
  som inte alltid orkar tackla datorn och allt vad därtill hör

  SvaraRadera
 3. Slottsträdgårdsmästaren: Nä... Har du lust?

  em: Det är väl snarare så att jag blivit för stor för soptunnan. Dessutom är det plastsäckar nu för tiden och de saknar liksom känslan. Om det nu inte är ett så kallat kärl, som inte har någon som helst känsla överhuvudtaget. Alls.

  Var den bra, din scanner?

  SvaraRadera
 4. Spännande och intressanta experiment må jag säga! Fortsätt gärna så vi får se mera. Gillar! ;-)

  Jag har också ett antal diabilder som jag borde scanna. Kanske inte varenda en, men de bättre. Har ingen diascanner ännu, men jag ska testa min scannern i skrivaren och se om den funkar bra för papperskopiorna, så kan jag börja med att digitalisera dem. Puh!

  SvaraRadera
 5. Oj, det var för så många skannrar se'n - det var en bra skanner, men jag hann aldrig utforska diafunktionen innan den dog. Se'n hade jag inte råd att skaffa annat än en vanlig. Men min pappa köpte en innan han dog, som aldrig är använd. Jag borde ge mig i kast med den - men det ta'r emot. Vet inte ens om den passar till den här datorn som är relativt ny.
  Margaretha
  som gillar sin dator trots allt

  SvaraRadera
 6. Jag är lite trög Mira, Förklara! Du har alltså skannat in dina diabilder och experimenterat lite så de blir så här läckra, nästan som akvareller? Eller? Jättetuffa! Gillar!

  Krypa ner i papperssäcken ... Kröp du upp innan någon hann slänga första soppåsen???

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder tycker jag!

  SvaraRadera
 8. För min del handlade min variant av dumpster-diving om äventyr, spänning och tryggheten i att ha något eget. Allt på en och samma gång. Märkligt.

  SvaraRadera
 9. Staffan H: Det är roligt! Vad är det för scanner/skrivare du köpt?

  Jo - det kan bli fler "lurviga" bilder. jag är bara rädd att jag ska tråka ut er...

  em: Jaja. Det kan vara ett problem, förstås. Jag har faktiskt råkat ut för att "gamla" grunkor inte funkat ihop med nya datorn. men jag tycker definitivt du ska pröva, för det kan ju gå. Och det är så roligt när det gör det... Lycka till!

  Kesu: Just precis så! :-) Tack så mycket. Och jag tror nog att min mamma hade sett att hennes något udda dotter satt i soptunnan innan hon slängde i soppåsen. Hursomhelst fick jag aldrig någon sopa i huvet...

  Monet: Tack! :)

  Skaffaren: Ah! Dumpster diving! Jag är inte ensam!

  SvaraRadera
 10. Fina bilder.
  Och positivt tänkande. :-)
  Det går alltid att hitta nåt bra även i det värsta bakslag. Åtminstone de konstnärliga/kreativa bakslagen. (Värre när bilen går sönder eller rören fryser.)
  /I.

  SvaraRadera
 11. IET: Haha! Får mig att minnas den där teckningen av en man som har fastnat med foten i en dörr. En förbipasserande frågar -Foten i kläm? varpå mannen med ett leende svarar -Jajamensan!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.