Det finns en korsikansk restaurang i Stockholm!Tänk att vi inte vetat om det tidigare... Att det finns en korsikansk restaurang i Stockholm. Vi fick reda på det av en ren slump. En ren lyckträff, skulle man kunna säga.

Hursom helst, i fredags gick jag dit för första gången. Det är ett helt litet ställe. En 15 - 20 platser en halvtrappa ner på Döbelnsgatan 71. Inredningen skiljer sig väl inte så där särdeles från vilken medelhavsorienterad restaurang som helst, men doften... Doften!

Restaurang Campoloro drivs av korsikanaren Gerard Rutili, som faktiskt kommer från en liten by inte alls långt från Santa Reparata di Moriani, den lilla bergsbyn på Korsikas östsida där den korsikanska farmorn är född.


Visa större kartaGerard har - av någon underlig anledning - gjort raka motsatsen till det vi vill göra. Han bor i Sverige på vintern, och driver sin restaurang, och på Korsika på sommaren och driver en restaurang där också.

Naturligtvis serveras Korsikas inhemska kastanjeöl, Pietra. Gott säger de som, till skillnad från mig, gillar öl...Jag valde Assiette Corse som huvudrätt, med coppa, lonzu, vildsvinssalami, olika sorters får- och getostar, bruschetta och fikonmarmelad.

Jag föll i gråt.Likt Toke och Röde Orm när de kommer hem efter sin långa resa och äntligen får smaka julkorven...

-Det är timjan i, sa Toke med bruten röst.Den korsikanska maten är SÅ god!!!

Kommentarer

 1. En klar favorit. Läste om den och var äntligen där för första gången i höstas. GOTT! Nu blev jag sugen på att gå tillbaka. Tack för påminnelsen! :)

  SvaraRadera
 2. Låter ljuvligt!
  Efter tretton år utan att ha ätit minsta lilla köttstrimla föll jag i gråt över första tuggan prinskorv. Det här låter som än större anledning att fälla en hänförd tår!

  SvaraRadera
 3. Kesu: Du visste om den! och har inte skvallrat!!! Nåväl! Iväg med er dit bara! :)

  Nora: De säger att doftminnet är ett av våra starkaste minnesväckare, men tusan vet om inte smakminnet kommer långt efter...

  SvaraRadera
 4. Kolla, de pratar om dig:
  http://www.expressen.se/1.2347129
  :D

  SvaraRadera
 5. Åhh, nu blev jag så där grymt påmind igen om att jag bor på fel ställe:(
  Är verkligen avundsjuk på utbudet ni har....

  SvaraRadera
 6. Billan: Oj, vad ska jag säga? Du får komma och hälsa på, så ska vi gå på korsikansk restaurang tillsammans! :)

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset! Kroglivet i Sthlm är något jag saknar ibland.

  SvaraRadera
 8. Christina: Som du förstår rekommenderar jag stället varmt. Det är bara att knalla dit nästa gång du kommer på besök!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är alltid lika spännande att få veta vad någon tycker. Markera Namn/URL om du inte har något Google- eller Bloggerkonto. Har du ingen URL så räcker det att fylla i namn. Eller alias. Du kan vara anonym också om du vill.

Populära inlägg